ye-logo.v1.2

У Хмельницькому визначили переможців фестивалю-конкурсу імені Миколи Мозгового

Культура 2645
Стали відомі імена переможців
Стали відомі імена переможців. Фото: Сергія Аніськова

Мистецький захід провели вдруге.

Вчора, 1 жовтня, у Хмельницькому пройшов суперфінал відкритого обласного фестивалю-конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового, в якому взяли участь 19 сольних учасників та шість гуртів. Тривали музичні змагання впродовж дня у приміщенні театру імені Михайла Старицького.

«До суперфіналу конкурсу потрапили діти, віком від 12 років, та дорослі. Усіх було розподілено на три вікові категорії. Проходив суперфінал у формі батлів – у супроводі оркестру учасники співали пісні Миколи Мозгового. У другому відділенні вони сольно виконували одну пісню будь-якого автора та будь-якою мовою», - розповіла завідувачка відділу народної творчості Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Олена Сосніна.

За результатами оцінок журі, цьогорічною володаркою гран-прі стала хмельничанка Кіра Лєскова, яка навчається у міській дитячій школі мистецтв. За перемогу у конкурсі дівчинка отримала 15 тисяч гривень.

У сольних виступах в першій віковій категорії призові місця здобули: Катерина Льовкіна (1 місце), Єлизавета Вознюк (2 місце), Ольга Свинарчук (3 місце). У другій віковій категорії переможцями стали: Анна Шимкова (1 місце), Божена Поліщук (2 місце), Анастасія Пентюк (3 місце). У третій віковій категорії: Максим Савчук (1 місце), Вікторія Остапчук (2 місце), Богдан Кохан (3 місце). Серед гуртів кращими стали: Кумасі (1 місце), Вернісаж. (2 місце), Поляночка (3 місце).

За перші місця сольні учасники отримали телевізори, за другі місця – планшети, треті місця – смарт-годинники. Кращий музичний гурт отримав мікрохвильову пічку, за друге і третє місця гуртам вручили принтери.

Фестиваль-конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового проходить другий рік поспіль на Хмельниччині. Однак, як зазначила Олена Сосніна, наступного року, швидше за все, його не будуть організовувати.

«Наступного року його не плануємо, бо це дуже об’ємний конкурс. Думаю, що знову фестиваль-конкурс проведемо через рік. Під час відбіркового туру цього року ми проїхали 15 міст і районів області. Було відібрано більше 150 учасників. Близько 80 з них вийшли у фінал, і вже у суперфіналі було 25», - додала вона.

Довідково: Мистецький проект «Грай, музико моя!» є даниною пам’яті та визнанням цінності творчого доробку композитора, поета, музиканта і співака, народного артиста України Миколи Мозгового, який народився у с. Сарнів Волочиського району на Хмельниччині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую