ye-logo.v1.2

У Хмельницькому протягом тижня триватиме всеукраїнський театральний фестиваль

Культура 2412
Вперше за сім років у театрі Старицьког організували всеукраїнський театральний фестиваль
Вперше за сім років у театрі Старицьког організували всеукраїнський театральний фестиваль. Фото: автора

Перед хмельничанами виступлять театрали з різних міст України.

Фестиваль «Starytskyi Theatre Fest-2019» стартував вчора, 13 жовтня, у Хмельницькому в театрі імені Михайла Старицького. Відкривали його хмельницькі театрали трагікомедією «Тев’є Тевель». Триватиме фестиваль впродовж тижня – до 20 жовтня. Щовечора перед хмельничанами актори з різних міст України гратимуть свої театральні вистави.

Як розповів головний режисер театру Дмитро Гусаков, в останнє такий фестиваль у нашому місті проходив ще сім років тому.

«Ми вирішили «відродити» цей фестиваль. До Хмельницького приїдуть колективи з Чернівців, Івано-Франківська, Коломиї, Луцька, Тернополя та Полтави. Хмельничанам вони покажуть найкращі свої роботи. Відкриваємо фестиваль прем’єрою від хмельницького театру «Тев’є Тевель», поставленою за п’єсою Григорія Горіна «Панахидна молитва», - говорить Дмитро Гусаков

«Тев’є Тевель» – це історія однієї єврейської родини. За словами головного режисера, те, що переживає головний герой, стане близьким кожному: «Життя єврейської родини ототожнене з життям українців, яке наразі ми відчуваємо. Історія співзвучна з нашим часом, сучасними проблемами сім’ї, землі, ідентичності. Наприклад, на своїй землі ми не відчуваємо себе повністю своїми, тому їдемо за кордон заробляти гроші, не спроможні створити вартісне на своїй землі».

Вже сьогодні ввечері на сцені театру Старицького покажуть нову виставу – драму «Солодка Даруся» зіграє академічний театр з Івано-Франківська.

Читайте також: Куди піти у Хмельницькому протягом тижня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую