ye-logo.v1.2

Кам’янчанка стала переможницею національної кінопремії «Золота Дзиґа 2020»

Культура 2530
Щоб створити костюми до фільму «Захар Беркут» дизайнерка з командою здійснювала тритижневу експедицію Західною Україною
Щоб створити костюми до фільму «Захар Беркут» дизайнерка з командою здійснювала тритижневу експедицію Західною Україною. Фото: зі сторінки Антоніни Белінської у фейсбуці

Антоніна Белінська отримала премію за найкращий дизайн костюмів у фільмі «Захар Беркут».

Учора, 3 травня, пройшла онлайн-церемонія четвертої національної кінопремії «Золота Дзиґа 2020» Серед номінантів - кам’янчанка Антоніна Белінська, яка перемогла у номінації «Кращий дизайн костюмів у фільмі «Захар Беркут».

«Насамперед я б хотіла сказати, що ця грандіозна праця не була б можливою без моєї чудової команди, у якій працюють дуже талановиті люди. Вони зробили надзвичайно багато для цього проекту», - сказала Антоніна Белінська у прямому ефірі під час оголошення переможців кінопремії.

Українським глядачам Антоніна Белінська як художниця костюмів також відома роботою над фільмом «Сторожова застава». Щоб створити костюми до фільму «Захар Беркут» вона з командою здійснювала тритижневу експедицію Західною Україною - для пошуку матеріалів та майстрів, а також, зізнається, для натхнення. Усі елементи одягу, способи декорування, матеріали, які глядач бачить у фільмі, побутували у XIII столітті. Звісно, їх дещо трансформували.

Читайте також: Хмельничанка розповіла таємниці українських ляльок-мотанок.

До створення костюмів для цієї кінокартини долучилось більше 60 фахівців з усієї України: швачки, вишивальники, ткачі, чинбарі, золотарі, карбувальники, бутафори, ковалі, ливарники, фактурники, художники з оздоблення тканин та тиснення, а також майстри з аксесуарів, взуття та зі збору обладунків.

Додамо, що цього року українська кіноакадемія відзначала найкращих в українській кіноіндустрії і вручала «Золоті Дзиґи» вчетверте. Вперше церемонія нагородження пройшла в онлайн-форматі у зв'язку з карантином, введеним в країні через епідемію коронавірусу. Спікери включалися у прямий ефір зі своїх домівок. Вручали нагороди у 22 номінаціях.

Загалом до участі у кінопремії було подано 88 повнометражних та короткометражних стрічок. Найкращим фільмом 2019 року стала стрічка «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую