ye-logo.v1.2

Ювілей обласного театру святкуватимуть новими постановками

Культура 1445
В обласному театрі проходить 90-ий ювілений сезон
В обласному театрі проходить 90-ий ювілений сезон. Фото: з архіву

Планують випустити святковий календар та книгу.

Хмельницький обласний український музично-драматичний театр імені Михайла Старицького святкуватиме 90-річчя із дня заснування. Як розповів головний режисер театру Дмитро Гусаков, усі заходи, які відбуваються у цьому театральному сезоні проходять в рамках відзначення ювілею.

«Театр почав свою роботу 1 травня 1931 року. Тому 90-ліття уже йде і ми  його відзначаємо, провели низку заходів в рамках відзначення свята. Серед них  фестиваль камерних вистав «Face to face». Торік в театрі відкрили камерну сцену, а у 2020 провели там захід. У вересні-жовтні відбулась театральна лабораторія «СТРУМ» для молодих українських режисерів. До нас приїхали п’ять молодих митців,  які протягом тижня працювали із сучасною українською драматургією і зробили невеличкі заявки на вистави. Серед них журі вибрали одну  - постановку Дмитра Обєднікова з Чернігова і вже у січні 2021 року  в нашому театрі почнеться робота над виставою», - каже Дмитро Гусаков.

Окрім того, то ювілею готують вихід календаря, де будуть зображені актори у своїх кращих образах.Також, планують випустити книгу про театр із інтерв’ю акторів, режисера, керівників закладу.

«Хотіли ще встановити у театрі погруддя Михайла Старицького і велику фотозону. Наразі ведемо перемовини стосовно цього питання.  На жаль  наші плани, як і багатьох творчих установ, змінені через пандемію і маємо обмежене фінансування. Тому говорити що ініціатива буде реалізована 100% поки не можемо», - додає режисер.

За його словами, ведуться перемови із Національного спілкою театральних діячів України, щоб протягом наступного року на базі обласного театру провести конференцію присвячену діяльності Михайлу Старицькому. За мотивами одного з його творів планують здійснити постановку на сцені театру. Головне, аби не завадила ситуація із поширенням коронавірусу.

  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую