ye-logo.v1.2

Фестиваль казок «Гарбузова ніч», що мав відбутися у Меджибізькому замку, перенесли

Культура 1656
Гарбузову ніч мала стати справжнім фестивалем казок
Гарбузову ніч мала стати справжнім фестивалем казок. Фото: з фейсбук-сторінки Ігоря Западенка

Організатори кажуть, що не хочуть наражати на небезпеку гостей через стрімке поширення коронавірусної інфекції.

Гарбузову ніч, яка мала відбутися у Меджибожі на території фортеці 30 жовтня, перенесли. Причина - додаткові заходи карантинної безпеки, які запровадили в області з 23 жовтня через стрімке поширення коронавірусної інфекції. Як зазначають організатори події, Гарбузову ніч, яка мала стати справжнім фестивалем казок, планують провести наступного року.

«У той час, коли важко хворіють і помирають люди, ми не можемо наражати на небезпеку наших гостей, - зазначають організатори. - Тим більше, що «Гарбузова ніч» - це подія сімейна, для батьків та дітей, маленьких і великих. Ми прийняли рішення перенести Фестиваль казок «Гарбузова ніч» на наступний рік», - кажуть в Державному історико-культурному заповіднику «Межибіж».

Нагадаємо, Гарбузова ніч у Меджибізькому замку – це, передусім, сімейний фестиваль, який об’єднує довкола казки. Гарбузова ніч уже стала традиційною. Як розповідають організаториЇї проводять не просто наприкінці жовтня, а в особливий вечір з суботи на неділю. Чим, запитаєте, він такий особливий? Та тим, що це єдина унікальна доба в усьому році. Це доба, яка має 25 годин. Адже саме в цей час переводять годинники з літнього на зимовий час і завдяки цьому ми маємо цієї доби додаткову годину. Тож це саме той загадковий час, щоб зануритися у казкову атмосферу.

І таємничі підземелля та давні мури Меджибізької фортеці для такого казкового дійства, кажуть організатори, дуже доречні.

Читайте також: Афіша Хмельницького на вихідні: частину заходів скасували

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую