ye-logo.v1.2

Найгарніше село в Україні: Старий Кривин та Самчики – у лідерах. Підтримайте їх голосуванням

Культура 5450
Два села з Хмельниччини - у п
Два села з Хмельниччини - у п'ятірці лідерів на звання найгарнішого. Фото: колаж автора

Голосування завершиться вже 25 жовтня.

Два села з Хмельниччини - у п’ятірці лідерів серед кількох сотень сіл-номінантів, які змагаються за звання найгарнішого села України, щоб отримати винагороду на розвиток своєї громади. Наразі у лідерах Старий Кривин та Самчики. А загалом, нагадаємо, у конкурсі з Хмельниччини беруть участь 15 населених пунктів.

Наразі нашим селам дуже потрібна підтримка, адже визначать переможця за результатами голосування. До його завершення залишилося всього два дні. Голосування завершиться вже 25 жовтня, а оголосять переможця 16 листопада.

Отож підтримати села Хмельниччини та залишити свій голос за найгарніший населений пункт можна на сайті Made in Ukraine за посиланням. Голоси верифікуються авторизацією через facebook, один голос можна віддати тільки за одного конкурсанта.

Нагадаємо, найгарніше українське село – це проєкт команди Made in Ukraine, який має на меті відкриття українських селищ задля розвитку зеленого туризму та збереження їх самобутності. Його вигадали для того, щоб показати, що мандрувати можна не тільки великими містами України, але й маленькими селами.

Цікаве про села-лідери

Старий Кривин

Село розташоване неподалік Нетішина. Усі красоти Старого Кривина, що розкинувся між Острогом та Славутою, свого часу зведені на пісках. І пречудовий ландшафтний парк, виплеканий відомим на всю Європу архітектором-пейзажистом Діонісієм Міклером два століття тому, і дивовижна церква-корабель, як її часто називають дослідники історії.

Особливо милує око туристів у селі церква. Тризрубна, триглава, підпоясана галереєю по всьому периметру, церква чимось нагадує корабель. До того ж, така форма церкви у ті часи мала назву «кораб», тому порівняння не просто символічне… Зведений храм у стилі українського барокко кривинською громадою майстрів-теслярів і нині вважається безцінним зразком волинської школи народної архітектури.

Тризрубна, триглава, підпоясана галереєю по всьому периметру, церква чимось нагадує корабель. Фото: з архіву

Самчики

Село розташоване на Старокостянтинівщині. Палац в Самчиках, одна з тих туристичних локацій Хмельниччини, де туристам справді є що подивитися. Тут є розкішний парк на 19 гектарів, сад в мурах, готична алею, що нагадує собор, китайський будиночок. Ще одна родзинка маєтку «Самчики» - у самому палаці. Це кімната, яку називають японською.

Загалом, Самчики презентують маєткову забудову за містом, повністю огороджену. Це єдиний комплекс в Україні, повністю обнесений кам’яним муром. А в самому селі можна побачити десятки будиночків, розмальованих самчиківським розписом, який відроджують місцеві майстри.

У Самчиках можна побачити десятки будиночків, розмальованих самчиківським розписом, який відроджують місцеві майстри пензля. Фото: з архіву


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую