ye-logo.v1.2

“Океан Ельзи”, Злата Огневич, Скофка, TORIЯ: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 3910
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: amazonaws.com

Хмельницькі виконаввці також випускали нові пісні

У підбірці цього тижня можна знайти як класичні популярні треки, так і електронні версії дворових пісень і нову музику від хмельницьких виконавців.

Гурт “Океан Ельзи” цього тижня випустив нову пісню "Квіти мінних зон", яка вже займає другу сходинку серед трендових музичних відео на Youtube в Україні.

Пісня, яка була написана декілька років тому і мала б увійти в новий альбом “океанів” у квітні 2022 року.

Відео, яке знімали пару тижнів тому, зокрема, це документальні кадри на Донбасі.

У гурті повідомили, що цей відеокліп - частина допомоги для ЗСУ, адже пісня стала основою проєкту для збору коштів на пікапи для наших воїнів. Планується, що всі кошти від монетизації направлять на закупівлю автівок для військових.

В основі відео є ідея режисера Олега Томіна, коли в кадрі одночасно відбуваються події у двох вимірах - життя в тилу та бойові дії на фронтах війни за Свободу і Незалежність України.

“Та найголовніше - це не два паралельні світи, а наша спільна, одна на всіх реальність. Коли на відстані руки - війна, на відстані руки - тил. Тривога, біль, безсонні ночі очікування короткого повідомлення "все добре у нас", "я норм", "живий" або просто "+". І тут же - лють до ворога, яка перетворюється на рішучість, сміливість і непохитну віру у звільнення кожного метру своєї країни. І йти до цієї мети ми маємо усі разом, кожен на своїй ділянці єдиного фронту”, - йдеться в описі під відео.

Кліп вже зібрав майже мільйон переглядів.

Репер Володимир Самолюк, більш відомий як Skofka, випустив нову пісню “Чути гімн”.

В пісні йдеться про те, що правда в цій війні за українцями і тому Україна вистоїть і переможе. І що українські воїни будуть бити ворогів “за Азов і Бучу! За Дніпрові кручі! За Ірпінь, який ти мучив! За лани квітучі! За Херсон — землю родючу!”.

Пісня займає шосте місце серед музичних відео в Україні на Youtube. За кілька днів композицію прослухали понад 100 тисяч разів.

Чергова пісня виконавиці Kristonko теж потрапила до трендів. Місяць тому співачка презентувала пісню на вірш Тараса Шевченка.

Нова пісня “Солдате” присвячена всім дівчатам та жінкам, які з любов’ю чекають свого героя з фронту та всім захисникам.

“Сила кохання - Безмежна! Хай ця пісня донесеться в серце кожного з вас”, - написала співачка під відео.

Пісня вже на 14-й сходинці на вкладці “в тренді”, а відео має вже понад 100 тисяч переглядів.

Наступна пісня у підбірці не нова, але новий ремікс. Ще 20 років тому цю пісню можна було почути у дворах під гітару. Зараз у Тік-ток ця пісня, де присутня ненормативна лексика, стала вірусною з такою назвою Грицько - Каспіяно (G3NZ0 Remix).

Також новий ремікс потрапив до топ-50 українського рейтингу додатку Shazam. На Youtube з’явилося вже кілька відео на цю пісню, які в сумі вже зібрали понад 100 тисяч переглядів.

Ще одна нова пісня входить до топ-100 рейтингу додатку Shazam в Україні. Репер Макс Бурла випустив пісню “Рідна” два дні тому, а її вже активно слухають.

Цей трек про сьогодення України. Про війну. Про те, що українські чоловіки як козаки захищають свою Батьківщину, а вдома на них чекають дружини. Про любов до України, до мови і про те, що країна вистоїть перед “навалою орків”.

Цього тижня Злата Огневич випустила пісню “Світло”. Це пісня-присвята працівникам ДСНС, які щодня розбирають завали, несуть порятунок людям, розміновують території та надають психологічну підтримку, при цьому ризикуючи власним здоров’ям і життям.

“Пісня-подяка людям Світла, працівникам ДСНС, робота яких часто залишається, так би мовити, «за кадром». Я захоплююся ними, як і всіма незламними українцями! На документальні кадри неможливо дивитися без сліз, але є і такі кадри, де хлопці посміхаються попри втому і біль, і я посміхаюся разом з ними”, - написала співачка під відео.

Гурт “Kozak System” випустив пісню пам’яті Гліба Бабіча, який цього тижня загинув на фронті. Пісня має назву “Не покинь”.

Гліб Бабіч - був військовим, поетом, керівником громадської організації "Республіка. Брати по Зброї"

“Я познайомився з Глібом Бабічем завдяки пісні “Подай зброю”. Він написав її як присвяту рідній 10-тій окремій гірсько-штурмовій бригаді та шукав музикантів, з якими міг би її записати. Так народився дуже плідний творчий тандем Гліба з Kozak System. А щойно я дізнався, що Гліб загинув. Подай зброю мені, брате! Світла пам‘ять. Вічна слава”, - написав Олександр Положинський, музикант та боєць ЗСУ.

"Дорогий мій, Друже. Дорогий мій впертий і добрий, Друже. Ти прийшов в це життя як світлий Янгол. Біля тебе було завжди тепло і драйвово. Ти завжди мріяв і робив. Ти знав чого хочеш, і був переконливим в своїй правоті. Ти був унікальним поєднанням справжнього воїна і справжнього поета. Ми написали з тобою «Подай зброю», «Сила і зброя», «Досить сумних пісень», «Свобода наче любов», «Мольфар», «Ті, що тримають небо над Різдвом». У нас залишилася одна пісня, яку ми мали видавати буквально на днях - «Не покинь». Ніколи б не подумав, що саме вона стане прощальною в нашому з тобою житті. Я тебе любив. І люблю. І буду любити. Бо ти мій внутрішній голос. Ти був чесним і справжнім. І дуже добрим. Дуже. І безкорисним. Глібич, дорогий, дай сигарету, будь ласка, сьогодні я закурю… Ти відірвав сьогодні шматок мого серця… Сука -війна", - написав під відео лідер гурту Іван Леньо.

Владислав Пронькін представив пісню з ліричним текстом «Ми не побачимось знову».

Ця пісня має простий, але цінний підтекст – дуже важливо говорити людям про те, що любиш, особливо в наші важкі дні, коли навіть не знаєш, що відбудеться завтра, адже може настати день, який назавжди роз’єднає, і про радісні хвилини можна буде тільки згадувати. «Приспів до цієї пісні я написав за 15 хвилин. Тоді мене дуже пригнічувало те, що з людиною, з якою ви достатньо багато спілкувалися, можуть просто розійтися шляхи – і зникнути все, що вас об’єднувало. Я цього не хотів, але і зробити нічого не міг. Відтоді ми реально більше не спілкувалися», – зізнається хлопець, пише Музвар

До речі, запис треку мав би відбутися саме 24 лютого, але через війну цього не сталося. Як зазначає сам артист, можливо, зараз ця пісня потрібна більше, щоб усвідомити, що треба насолоджуватися кожною хвилиною свого дійсно дорогоцінного життя. Аранжування та майстеринг пісні був зроблений учасником гурту 100litsa – Владиславом Ступаком.

Хмельницька співачка Вікторія Гунченко цього тижня презентувала нову пісню “Не відпускай”.

Це перша пісня, яку вона випустила під творчим псевдонимом TORIЯ. “Сайт “Є” писав, що у 2017 році Вікторія Гунченко була переможницею конкурсу української патріотичної пісні та музики «Червона калина» в номінації «Народна пісня в сучасній обробці».

Нещодавно Вікторія Гунченко брала участь у запису виконавиці «Krutь» (Марина Круть), яка презентувала відео на власну пісню «Скажи мені Боже».

Київський рок-гурт “Діти Інженерів” випустив трек “Ти б не повірила”. Пісня присвячена покійній бабусі, росіянці за походженням, для якої точно було б складно повірити у те, яку війну проти нас веде її народ.

«Діти інженерів» стали відомими після вірусного відео у TikTok з треком «Рубці», який має вже понад 300 тисяч прослуховувань на YouTube.

На музику гурту вплинули такі панк-рок гурти початку 2000-х, як The Offspring та Linkin Park, пише nachasi.com.

Цього тижня Наталя Фаліон та гурт “Лісапетний Батальйон” випустили пісню “Моє село”.

“Це пісня про моє рідне село П'ятничани, що на Поділлі. Маленьке, але надзвичайно мальовниче село. Хочу цією відеороботою поділитись з вами, познайомити із своїм селом, хай кожен згадай свій рідний край”, - пише виконавиця під кліпом на пісню.

І ще один бонус до сьогоднішньої підбірки - це нова робота україно-канадського гурту Balaklava Blues, який присвятив пісню переселенкам.

За основу треку Swallow у Balaklava Blues взяли українську народну пісню, яку адаптували у нуарний фолк про українські реалії війни.

Оригінальна народна пісня є зверненням до ластівки, аби вона не планувала лаштувати гніздечко та заводити пташенят, бо все одно доведеться зимувати в інших краях.

«Таку “ластівкову” долю мають зараз більшість матерів в Україні, які змушені вити гніздечка та ростити своїх дітей на чужині. Для когось — тимчасово, аби повернутися умовною “весною” до рідних країв. Для когось — знайти новий притулок, де так само важко планувати наперед», — пояснив гурт, пише slukh.media



Balaklava Blues — гурт, створений етнічним українцем Марко з Торонто та киянкою Марічкою, які познайомились у 2014 році в Києві. Наразі їхні брати служать у ЗСУ, а частина родини Марічки загинула під Києвом, іншим родичам вони допомогли знайти тимчасовий притулок у Канаді.

З початку повномасштабного вторгнення гурт зібрав понад 500 тисяч канадських доларів (14,2 мільйона гривень), які передали в українські та україно-канадські благодійні фонди.

І наостанок: україномовна музика зародилася в період 9 століття н. е. у часи становлення. Наша пісня - це код УКРАЇНСЬКОГО народу Завдяки "нашому сусіду " її хотіли відібрати, забути, викорінити...

Та наш народ незламний, ми завжди співаємо і пам'ятаємо нашу милозвучну, українську пісню.

Саме про це пісня Glova & Manin & Govorun - "Нехай звучить українське"


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую