ye-logo.v1.2

Маша Кондратенко, Михайло Поплавський, Міша Крупін, Jerry Heil, Влад Ликов: нова підбірка українських пісень

Культура 4247
З українцями разом співають у Португалії та Латвії
З українцями разом співають у Португалії та Латвії. Фото: kanaldom.tv

Частина пісень присвячена вибухам на Кримському мосту.

Супротив російському агресору продовжує бути головною темою пісень українських виконавців, які активно підтримують як громадян, так і ЗСУ. Частина виконавців активізувала творчість після пошкодження мосту через Керченську протоку, який ще називають Кримським мостом.

Маша Кондратенко стал відома завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Тепер вона разом з іншим блогером Олегом Машуковським презентувала ще одну гумористичну пісню під назвою “Ведмеді-балалайки”.

Ця пісня, написана Машею Кондратенко та Олегом Машуковським для підняття бойового духу українського народу. У 2022 році російська культура і надалі залишається в стані ведмедів та балалайок та не здатна зупинити війну.

Пісня була написана в дорозі на благодійний концерт напередодні контрнаступу в Харківській області.

“Сатирична пісня, що висміює всіх російських терористів та прославляє наших захисників. Відсутні лайки – метафора на те, що нікому більше не цікаві артисти “поза політикою” чи “за мир”. Мені особисто складно писати інші пісні, окрім тих, які піднімають бойовий дух наших солдатів”, - відмітила Кондратенко.

За словами Олега Машуковського, російських артистів, котрі підтримали війну мовчки чи пасивно, вже ніхто не слухає.

“Нашою піснею ми забиваємо останній цвях у кришку труни російської культури в Україні”, - відмітив блогер.

Відео на пісню вже зібрало близько 150 тисяч переглядів та займає четверту сходинку серед трендових музичних відео на Youtube.

Alyona Alyona та Jerry Heil продовжують випускати нові кліпи на пісні з альбому «Dai Boh», які виконують разом з європейськими виконавцями. Раніше “Сайт “Є” писав про пісню KUPALA, яка присвячена традиційному святу Івана Купала

Нове відео цього тижня представлене на пісню “Зозуля”. Цей трек записали разом з латвійським виконавцем Ginger Mane.

Відео на пісню вже зібрало понад 170 тисяч переглядів та потрапило до трендових в Україні.

Ексучасник гурту «DZIDZIO», співак та саундпродюсер - Julik (Назарій Гук) випустив нову пісню «Просто обійняти». Перед випуском пісні, музикант вирішив кардинально змінити музичний напрямок та зовнішній стиль.

«За чималий проміжок часу ми всі зробили переоцінку цінностей, стали жити по-іншому. У кожного були свої плани та мрії. Війна та російська агресія перекреслила все, але забрати найкраще почуття вона не в змозі. Коли людина кохає та має свою другу половинку - вона щаслива. Щаслива за будь-яких умов. Пісня - це вираження внутрішнього стану, яке, мабуть, відчуває кожен. Хочу, щоб ніхто не втрачав своїх половинок, цінував їх ще більше, - коментує артист.

«Просто обійняти» - пісня про найголовніше почуття кожної людини - кохання. Коли людина закохана та має ту саму опору вона наділена чимось особливим. Магія між людьми - це той еліксир, який робить неможливе. Ключовий мотив пісні Юліка: «Для щастя досить просто обійняти». Відео на пісню вже переглянули понад 100 тисяч разів.

Співак з Харкова Міша Крупін, який з початком вторгнення перейшов на виконання пісень українською мовою, після вибухів на Кримському мосту, презентував пісню “Палає” та анімаційне відео до неї.

«Якщо хтось скаже, що я знав про цю новину заздалегідь, то про це знала вся Україна. Ми чекали, чекали і нарешті дочекалися! Коли писав пісню, я був впевнений на всі 100%, що саме так і буде», – зізнався музикант відразу після підриву мосту. Пісню Крупін присвячує українським Героям та розвідці, які зараз ризикують своїм життям.

Цього тижня нову пісню також презентував Михайло Поплавський. “На майстер-класі «Університет майбутнього» презентував першокурсникам нову пісню «Ще не осінь».

 «Так багато нам чого ще хочеться,
Віримо, що встигнемо усе.
Наших вчинків поле вже колоситься
Та ще плодів багато принесе».

Це мелодія моєї душі. Будьте максималістами! Попереду ще багато мрій, бажань та звершень”, - написав ректор в описі до пісні.

Нещодавно “Сайт “Є” писав про пісню гурт Epolets “Freedom”, яку вони випустили разом з лідером британською інді-рок-групи The Kooks.

Цього тижня українські рокери об’єдналися з проектом “Хейтспіч”. Їх спільна пісня називається “Палай”.


Пісня про те, що у багатьох українців після російського вторгнення світ змінився, змінилися пріоритети.

“Ця пісня - злість, що зкипає в серцях українців до хвороби, яка розповзається по нашій землі та причиняє дуже багато болі. Але ця злість - це імпульс до боротьби, в ній народжуємось нові ми, викарбовується наш новий генетичний код”, - йдеться в описі під відео.

Черкаський гурт “Spiv Brativ”, який завжди намагається записати пісні на актуальні теми. 9 жовтня гурт презентував відео на пісню “Кримський міст”.

Історія пісня проста: всі українці знали, що рано чи пізно це мало статися - вибухи на Кримському мосту. Адже ніщо не повинно з’єднувати Україну з рф.

Хмельницький виконавець Влад Ликов презентував авторську пісню “Моя королева” українською мовою.

Раніше була версія пісні російською мовою. Але після початку російського вторгнення в Україну співак не виконує російськомовні пісні. То цього тижня він виклав оновлену українську версію своєї пісні.

Cпівачка та акторка Ірина Вихованець, відома, як FINKA, презентувала пісню “Бий”.

У комедійній манері артистка закликає прогнати окупантів з української землі.

Співачка ROMA TUZ випустила трек-маніфест "Заспіває" про сильну дівчину зі сталевим характером, яка йде до власної мети незважаючи на перешкоди та думки натовпу. В основу пісні лягла історія самої співачки, яку вона зважилася розповісти після року роздумів.


“Раніше під час написання пісень за основу я брала історії інших людей, надихалася розповідями знайомих чи друзів. І раптом вирішила, що треба написати щось про себе, відкритися, щоб слухач дізнався про мене більше. Я протягом року думала над створенням треку, який мотивував би особисто мене і спонукав не здаватись та рухатися до своєї мети. У кожного з нас бувають життєві моменти, коли ми постаємо перед важким вибором, у такий час як ніколи потрібен поштовх і правильні слова. І пісня "Заспіває" - саме про це", - розповіла про прем'єру ROMA TUZ.

Бонусом сьогоднішньої підбірки буде англомовний трек про "Руській воєнний корабль".

Співачка Настя Балог та популярний португальський рок-гурт ONE TIME CHILD випустили маніфест проти тиранії.

«Русский военный корабль» — це крилата фраза, продовження якої знають не лише в Україні, а й за її межами. Вона є символом мужності українців, яку зараз оспівують у піснях.

"Трек «Russian military ship» (Русский военный корабль) — своєрідний маніфест проти безжалісної тиранії, яка нищить усе на своєму шляху. Він розповідає про те, що перемога буде за вільними, демократичними, а що ще краще — сміливими людьми. Саме такими як є українці. Попри те, що вокаліст гурту ONE TIME CHILD є корінним португальцем, він неабияк перейнявся долею України, адже має з нею тісний зв’язок — дружину. Мігель як ніхто розуміє увесь біль та переживання нашого народу, тому з першого дня займався волонтерством, адаптацією біженців та іншими добрими справами", - йдеться в описі під відео. 

Співак зізнається, що кожна розмова з українками та їхніми дітьми лише посилювала його ненависть до тиранії, яка згодом переросла в пісню.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую