ye-logo.v1.2

Хмельничанам передали Вифлеємський вогонь

Культура 1289
Церемонія передачі Вифлеємського вогню проходила у сквері імені Тараса Шевченка
Церемонія передачі Вифлеємського вогню проходила у сквері імені Тараса Шевченка. Фото: Хмельницької міськради

Впродовж тижня Вифлеємський вогонь перебуватиме у кінотеатрі Шевченка.

Щороку напередодні Різдва скаути по усьому світу поширюють Вифлеємський вогонь. Вчора, 23 грудня, його отримали й хмельничани.

За інформацією пресслужби міськради, церемонія передачі Вифлеємського вогню проходила у сквері імені Тараса Шевченка. Його представники організації «Пласт Хмельницький» вручили керівництву громади, духовенству, капеланам військових частин… Вогонь могли взяти усі відвідувачі цього дійства. А також можна було долучитися до благодійності — зробити пожертву для захисників України.

Далі пластуни продовжать поширювати вогонь серед жителів громади, у лікарнях, волонтерських фондах. Також хмельничани нині можуть взяти Вифлеємський вогонь у кінотеатрі імені Тараса Шевченка.

«Запрошуємо усіх охочих завітати до Штабу допомоги вимушеним переселенцям у кінотеатрі імені Тараса Шевченка (вулиця Проскурівська, 40, тел.: 067 380-15-57) під час його роботи, та взяти частинку благодатного вогню у свої домівки. Тут він перебуватиме впродовж тижня», — зазначили у Хмельницькій міськраді.

Місцеві фольклорні колективи разом з пластунами заспівали колядку «Нова радість стала». Фото: Хмельницької міськради

Місцеві фольклорні колективи разом з пластунами заспівали колядку «Нова радість стала». Фото: Хмельницької міськради

Нагадаємо, Вифлеємський вогонь у Хмельницький прибув потягом 13 грудня. З того часу пластуни почали поширювати його територією області.

Довідково. Вифлеємський вогонь миру — це міжнародна скаутська акція приурочена Різдву. Її метою є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Акція заснована у 1988 році як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році.

Читайте також: Зенітний ракетний полк з Хмельниччини подякував дітям за допомогу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую