ye-logo.v1.2

Dorofeeva, Іван Дорн, “Без обмежень”, Маша Кондратенко, Kate Soul: нова підбірка української музики

Культура 2345
Цього тижня в основному презентували пісні про кохання
Цього тижня в основному презентували пісні про кохання. Фото: kanaldom.tv

Продовжуються колаборації українських виконавців з іноземними артистами.

Цього тижня серед нових пісень українських виконавців багато композицій про кохання.

На другому місці серед популярних музичних відео в Україні цього тижня кліп на нову пісню Наді Дорофєєвої (Dorofeeva) - “Вотсап”.

Пісню "Вотсап" для співачки написали її коханий чоловік Міша Кацурін та продюсер лейблу "Enko" Іван Клименко.

Як пише ТСН, протягом майже трихвилинного відео Дорофєєва потужно грає на барабанах. Артистка вбрана у джинси та майку на голе тіло. Вона передає всі емоції, які вирують всередині неї.

"Розлука, відстань, розставання, емоційна напруга, внутрішній надрив і розпач – це те, що переживає багато людей зараз. Я бачу ці історії щодня, відчуваю їх, пропускаю крізь себе”, - написала співачка в описі до відео.

“Тому пісня "Вотсап" така надривна, настільки переповнена емоціями. Це моя найсерйозніша пісня, вона нова для мене – за змістом і за вокальною подачею", – прокоментувала роботу Дорофєєва.

Режисером кліпу став Інді Хаїт. Він побачив Надю саме за барабанами як дівчину, яка з кожним ударом палички передає свій внутрішній стан.

"Я шукав підхід, щоб передати надрив та емоційність, що є у пісні, і саме пісня підказала мені рішення у вигляді крутої барабанної партії. Я вирішив показати дівчину, яка важко переживає розлуку, і весь свій біль та розпач вкладає в кожний удар барабанної палички. Вона грає й грає, поки сили не закінчуються", - поділився Хаїт.

За кілька днів відео на пісню зібрало понад півмільйона переглядів.

Також до трендів Youtube в Україні потрапила пісня молодого гурту Vsivdoma (Всі вдома) “Відьма”.

Учасниками гурту є Ігор Парфелюк та Антон Цвілий. Як зараз нерідко буває: спочатку шматок пісні став вірусним у Тік-ток, а після цього вже потрапив до популярних відео на Youtube.

Ролик з піснею переглянули понад 170 тисяч разів.

І це не єдина пісня з назвою “Відьма”, яку презентували цього тижня.

MNISHEK — український музичний гурт, який виконує рок та інді-музику з елементами фолку. Створений 25 грудня 2016 року в Києві, лідером та вокалісткою гурту є Анна Міщенко. За час свого існування, гурт вже встиг взяти участь у багатьох українських фестивалях та конкурсах.

Цього тижня вони презентували атмосферний кліп на пісню “Відьма”.

“З давніх-давен люди боялися відьом. Хоча це лише та, хто відає. Хто подружився зі стихіями природи. Так, вона могла покарати, злякати, але могла і винагородити. Якщо ти щирий серцем і не боїшся, рушаймо з нами в мандрівку пізнання себе і світу».

У кліпі дівчина за допомогою чарів намагається заволодіти силою Стихій. Спочатку їй це начебто вдається, але згодом ситуація виходить з-під контролю і вже вони оволодівають нею. Та попри страх дівчина долає це випробовування, проходить ініціацію, інтегрує Стихії у собі та отримує Силу. Тепер вона Та, хто відає.

Людство часто губиться в ілюзіях володарювання над світом природи. Але це дуже небезпечне переконання, адже стихії неможливо приборкати. Вони проявляють себе як у зовнішньому світі, так і у кожному з нас. Зі стихіями можливо тільки взаємодіяти та співпрацювати. Але саме від людини залежить використає вона цю силу для творення чи для руйнування”, - йдеться в описі до пісні.

Іван Дорн випустив нову пісню та кліп "Te la passe", записану спільно з франківським артистом Essoh.

В Інстаграмі співак показав скріншоти статей, де його звинуватили у "перевзуванні" та "шароварщині". Зокрема, Іван показав новину із заголовком "Колаборант Дорн вкотре перевзувся", де його критикують за те, що Дорн "не посоромився задіяти у відео образ Тараса Шевченка".

Але все це було частиною піар-компанії команди Івана Дорна, яка розкручувала нову роботу, а ЗМІ, невтішні коментарі користувачів були вигадані.

В кліпі є багато ненормативної лексики. Відео вже переглянули понад 180 тисяч разів.

Нова пісня виконавиці запального хіта «Вечорниці» - співачки SKYLERR отримала назву “Заборонене” і теж потрапила до музичних трендів Youtube в Україні.

“Я давно мріяла написати пісню про безмежну силу закоханої жінки і чоловіка. Про глибину почуттів, які охоплюють низку сильних станів. Від неповторності до страждання. Кохання… Воно для кожного своє, воно настільки різне й щоразу неповторне, що йому не можна дати чіткого визначення.

Кохання — це те, що допомагає; це те, що змушує страждати; це те, що дарує ні з чим непорівнянне щастя.
А інколи воно буває і заборонене, саме про це пісня. Хочу, щоб у цьому кліпі кожен зміг знайти себе, свою історію і прожити її разом зі мною, разом з музичним світом”, - йдеться в описі під відео.

Гурт “Без обмежень” презентував пісню «Повернись живим», яку написали з емоцією віри в те, що Україна обов’язково переможе у війні, а українські військові повернуться додому живими і здоровими. Трек показує, що абсолютно усі українці чекають своїх Героїв вдома з Перемогою.



«Знімаючи кліп на цю пісню, на екрані ми транслювали відео зі, здебільшого, позитивними емоціями військових людей. Нам дуже хотілось показати не тільки війну, яку ми з вами і так бачимо щоденно: довкола себе або з новин. Хотілось бачити військових із простими, щирими емоціями: радість від зустрічі з близькими людьми чи обійми з побратимами. Ми показали світлі емоції – власне, ті емоції, за які Україна і веде свою визвольну боротьбу.», – ділиться лідер гурту Сергій Танчинець.

Відео переглянули понад 200 тисяч разів.

Маша Кондратенко стала відомою завдяки комічній пісні “Ванька-встанька”. Тепер співачка випустила нову пісню під назвою “Не ходи”.

“Танець має терапевтичну функцію і найкраще звільняє нас від зайвих емоцій. Бо, засліплені коханням, ми геть не помічаємо тривожних дзвіночків. Минулий рік змусив багатьох переоцінити цінності і остаточно спекатися токсичних прив’язаностей. Новим синглом та відео Маша Кондратенко розповідає і свою історію. Той болючий урок, що допоміг їй швидко подорослішати і навчив розбиратися в чоловіках”, - йдеться в описі до відео.

Репер Макс Бурла (Burla) випустив пісню “Молитва солдата”.

"За мотивами реальних історій кіборгів які пройшли пекло. Особливість пісні в реальності, реальність історій відчуттів і переживань. Про що вони думали, чули і бачили...", - написав репер в описі до відео.

Українська співачка TAYANNA (Тетяна Решетняк) випустила новий трек під назвою "Біжи", який створила разом з учасниками білоруського гурту NaviBand. Вони брали участь у мітингах проти лукашенка, а потім виїхали з країни та отримали статус "заборонених". З початку повномасштабного вторгнення вони підтримують Україну.

TAYANNA познайомились з NaviBand минулого року і вже тоді почали планувати про запис спільної пісні. Під час повномасштабного вторгнення Росії у них обох народились рядки до пісні, яку вони записали білоруською та українською мовами. Кліп артистки зняли у звукозаписувальній студії, пише 24 канал.

Хмельничанка Катерина Коваленко, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, представила нову пісню. Робота отримала назву «Хроніки одного підвалу».



Пісня написана на вірш хмельницької поетеси Анастасії Кобильник. Це ще одна пісня Kate Soul, яка стосується воєнної тематики.

Цього тижня рок-гурти “Хейтспіч” та “Діти інженерів” представили нову спільну роботу “Органи місцевого самоврядування”, яка присвячена вітчизняній корупції.

“Сховати доходи, купити права
І довідку для них придбати
Зі школи дитині новенькі книжки
З роботи прИнесе мати
І справку в басейн вже не треба робить
Є змога її "намутити"
І в черзі стояти не варто - бо місце у черзі так просто купити”, - йдеться у тексті пісні.

Пісня підіймає проблеми українського суспільства, зокрема, щодо корупції в органах місцевого самоврядування.

Гурт MBreeze випустив новий сингл «В пам'яті».



«В пам'яті» – це пісня, яка промовляє до слухача від імені людини, що пішла з життя. Саме її гурт подавав на нацвідбір на Євробачення в цьому році.

«Життя на землі має свій початок і кінець. І як важко іноді нам відпускати своїх рідних людей, які вже не з нами. Ця пісня – нагадування про те, що ті, за ким ми так сумуємо завжди поруч з нами. І вони живі, допоки жива пам’ять про них в наших серцях», – коментує Олександр, фронтмен гурту.

Спочатку пісня була написана англійською мовою для участі в Національному відборі на Євробачення, але вона не пройшла у відбір, тому музиканти прийняли рішення перекласти українською, пише видання notatky.com.ua.

«По цимбалах» – п’ятий сингл молодого колоритного гурту із прикарпатського міста Коломия T.HUTSULS.

“Трек «По цимбалах» - дуже легкий. Він оспівує перші почуття, перші розчарування, перші докори зі сторони дорослих. Кожна дівчина, кожен хлопець переживали або й переживають просто зараз таке. Утім, пісня не має ноток смутку. Навпаки, якщо ти прислухаєшся до себе, то зрозумієш одне: час вилікує всі рани. Скажи розчаруванню: «Мені тепер по цимбалах!», усміхнись – і йди далі!”, - йдеться в описі до відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую