ye-logo.v1.2

Оля Полякова, Настя Каменських, Kalush, Жадан і Собаки, Павло Вишебаба, Паліндром: нова добірка української музики

Культура 1889
Цього тижня нову пісню випустив Микола Серпень
Цього тижня нову пісню випустив Микола Серпень. Фото: Youtube

Жадан і Собаки зняли кліп на Північній Салтівці - одному з найбільш зруйнованих районів Харкова.

Цього тижня нові пісні представили популярні українські виконавці Оля Полякова та Настя Каменських.

До трендових музичних відео на Youtube цього тижня потрапила нова робота Олі Полякової.

Співачка представила кліп на пісню авторки та композиторки Ольги Бажани “У твоїх обіймах”. Режисером нового відео став Алан Бадоєв.


“Історія про сновидіння української жінки народилася миттєво. Сьогодні багато хто чекає своїх чоловіків з фронту. Я переконаний, що уві сні вони зустрічаються з ними, шукають їх на полі бою, подумки стають ангелами-охоронцями своїх коханих”, - розповідає про роботу Бадоєв.

Зйомки проходили влітку під Києвом. Спеціально для нової відеороботи режисерська команда викопала в полі велику вирву у вигляді воронки від авіабомби.

Співачка Настя Каменських (NK) представила нову пісню. Її вона записала з артисткою SWOIIA, яка раніше була відома як Ассоль (вона прославилася багато років тому, коли була маленькою дівчинкою та співала пісню про маму).


Нині ж співачки записали трек "Сяйво". Каменських пояснила, що цією піснею вони хотіли нагадати про віру в найкраще майбутнє.

"Ми усі знаємо, що найтемніші часи настають перед світанком. У цей момент, коли світло пробивається через ніч, наша віра в краще завжди найсильніша. Зараз українці мріють про світанок без тривог та небезпеки. В кожному з нас є внутрішнє сяйво, і коли більше, ніж сорок мільйонів сердець об'єднують цю світлову силу, вона стає неймовірно потужною, здатною принести в життя кожного світло та добрі події. Сяйво - пісня яка створена для того, щоб нагадати про світанок у житті кожного із нас!" - розповіла співачка, пише УНІАН.

Гурт «Жадан і Собаки» презентував нову композицію «Рогань». Відео на пісню зняв молодий український режисер Антоніо Лукіч. Кліп вже зібрав понад сто тисяч переглядів.

У результаті творчої співпраці музикантів та Антоніо вийшла повчальна й меланхолійна історія про безтурботність дитинства, п'янкий чар підліткового доростання та важливість горизонтальних соціальних зв'язків”, повідомляє Укрінформ.

Героями кліпу є діти, які суворо покарали крадія велосипеда. Це перша робота Лукіча як кліпмейкера. Користувачі соцмереж уже відзначають, що "рука майстра впізнається".

Роганський житловий масив - промисловий і спальний район на околиці Харкова (межує з селищем Рогань, яке є окремою громадою). Однак у кліпі, як уже встигли помітити харків'яни, впізнається харківська Салтівка, зокрема, її зруйновані будинки.


Тікток-блогерка з майже мільйоном підписників Kareena (Каріна Балашова), учасниця талант-шоу “Голос країни-10” цього року розпочала музичну кар'єру під псевдонимом Freaky Siren.

Раніше сайт “Є” писав про її пісню ОК, яку вона заспівала з репером Tricky Nicki (Микола Ярошенко) і яка увійшла до топ-популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Тепер співачка презентувала трек “Демон”, який вже потрапив до трендових музичних відео на Youtube та набирає популярність у Тік-Тоці.

Ostrovskyi – молодий український блогер і співак, який розпочав свою кар'єру під час війни. Дебютну пісню "Моя" артист написав у бомбосховищі.


Цього тижня його пісня “Стерво”, увійшла до популярних музичних відео.

“Стерво” - це про особливих жінок, які, я впевнено можу сказати, трапляються в житті кожного чоловіка. Це жінки, від яких ми втрачаємо розум, які викликають в нас дуже сильні емоції, заради яких ми готові кинути до ніг не лише все, що маємо, а й самих себе. Стерво егоїстична, яскрава, впевнена у собі, має сильний характер, вона знає, чого хоче від життя та як цього досягти, вона ніколи не вважає себе чиєюсь власністю, вона сама по собі, неймовірно жіноча та сексуальна, вона притягує чоловіків та змушує їх божеволіти від почуттів”, - йдеться в описі до відео.

Раніше “Сайт “Є” писав, що харківський гурт Kavabanga & Depo & Kolibri цього року випустив кілька успішних пісні. Так, композиція “Sometimes” та пісня “Квітень” зібрали понад мільйон переглядів на Youtube.


На початку вересня гурт презентував пісню “Недотримані обіцянки”, а зараз випустив трек “Краще не стане”.

Репер Kalush (Олег Псюк) анонсував міні-альбом разом з легендами української музики.


"То є Львів" - перша композиція з цього альбому. Мені захотілось надати нового дихання пісні Скрябіна, щоб про неї не тільки всі згадали, а щоб вона була на слуху, як у старшого покоління, так і у нового”, - йдеться у описі пісні.



Цього тижня до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam та трендових пісень на Youtube увійшла нова композиція Михайла Грицкана під назвою “Без тебе серце, наче в комі”.


Дівочий гурт RIDNI випустив пісню «Поза зоною», яка стала вірусною в українському сегменті TikTok ще до релізу.
Також пісня потрапила до рейтингу Shazam.
«Пісня створилася завдяки натхненню, чи емоції, чи враження від чогось чи когось. Марго часто надихається людьми, чи певними персонажами, навіть книгами та їх сюжетами. Тому коли довго варишся у своїх роздумах, знаходиш багато цікавих висновків», — розповідають учасниці гурту.
У «Поза зоною» йдеться про те, що часом залишитися одній набагато краще, ніж тягнути когось на своїй спині. Пісня, написана в стилі української індімузики, не має обробки голосу: лише вокал та живі інструменти, пише divoche.media.


Паліндром презентував альбом "Найліпші питання собі". Як пише “Суспільне.Медіа” до релізу увійшло сім треків. Три пісні виходили раніше, а ось кліп на трек — закриття альбому "Не торкає" вийшов за день до релізу альбому.


“Не торкає — це історія про стан, близький до вигорання, коли здається, вже нічого не хочеться і не відчуваєш нічого, ніби тіло оніміло від голови до п‘ят. Я дивлюсь на себе в дзеркало в цьому стані і розумію, що я смішний і деструктивний, я насміхаюся з того себе і розумію, що моя занепалість висмоктана з пальця. Бажаю всім нам не бути похмурими і деструктивними, бо роботи ше багато, натомість бажаю посміятися зі свого сумного обличчя перед дзеркалом і знаходити виходи з безвиході”, - написав співак в описі до відео.

В альбомі Паліндром "намагався передати свій стан спантеличеності через риторичні питання до себе самого: іноді з надмірним драматичним пафосом, а іноді з бурлескним гумором".

"Це повільний альбом. Напевно, передусім альбом у навушники для одного слухача. Немає двох джойстиків", - зазначив артист.



Репер Міша Правильний презентував пісню “Кракен”, який присвятив окремому розвідувально-диверсійному підрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

The Marinson – молодий незалежний поетично-музичний проєкт, створений автором та виконавцем Петром Чернишенком.


Нещодавно співак випустив пісню “Напиши мені листа”.

Павло Вишебаба – командир відділення ЗСУ у 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша. Крім того, він український поет, музикант і громадський активіст, автор книги «Тільки не пиши мені про війну» перші 15000 примірників якої були продані за 15 днів.

Сайт “Є” писав про кілька музичних дуетів Павла Вишебаби. І ось нова музична прем'єра. І ось нова робота “Замість сповіді”.


«Кажуть, на війні немає атеїстів, та я би уточнив – на війні складно знайти людину, яка б не замислювалася про бога чи життя після смерті. На тему сповіді наштовхнув мій позивний у війську – Капелан. У Біблії є відомий вислів: «Лікарю, вилікуй себе самого». Логічним здається, що Капелан мав би сам до себе прийти на сповідь. Тож вірш написаний, як звернення зневіреного до пастора. Та слухач сам може обрати, до кого націлена ця сповідь – до реального сповідника чи до свого внутрішнього – тієї частини всередині, яка хоче вірити”, - зазначає Вишебаба.

Згодом лейбл Enko провів конкурс серед бітмейкерів, завданням було створити аранжування для цього вірша. У конкурсі переміг Діма Левченко, так з'явився трек «Замість сповіді».

Нещодавно сайт “Є” писав про пісню півфіналіста «Голосу країни -12» Максима Бородіна “Якби не ти”, яка потрапила до трендових пісень на Youtube.


Цього тижня співак випустив нову композицію “Чайка”.

Пісня «Чайка» розповідає про дух України та її захисників, які вже понад 500 днів боронять нашу землю від навали зла.
“Чайка” - це голос українських воїнів, який переконує у перемозі добра. Заради власних сімей, заради кожного куточка України, заради кожного з нас. Цей трек - своєрідний символ сили, боротьби та кохання, заради якого ми живемо, яке ми захищаємо” , - йдеться у описі пісні.

«Ця пісня є подякою кожному воїну. У мене надзвичайно велике бажання, щоб «Чайка» підіймала бойовий дух усім, хто її почує», - зізнається артист.

У кліпі на пісню знявся актор, а тепер військовий, Даніель Салем.

Музикант і письменник Саша Буль одним з перших серед українських артистів вдягнув військову форму після початку повномасштабного вторгнення.

Але мультиінструменталіст продовжує створвати нові композиції.

Цього тижня Sasha Boole випустив пісню "Зі смертю під вінець".

Київський електронний дует KAROON та Микола Серпень записали трек "Холодний світ".

Звук та відео відносять слухача у 90-ті у часи "Теротироії "А"

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую