ye-logo.v1.2

Христина Соловій, Сергій Жадан, Hardkiss, Tvorchi, Іво Бобул, Шугар: нова добірка української музики

Культура 2163
Львівські священики обурились на кадри у кліпі Жадана та Соловій
Львівські священики обурились на кадри у кліпі Жадана та Соловій. Фото: tsn.ua

Кліп на пісню Христини Соловій та гурту "Жадан і собаки" викликав обурення релігійної громади.

В музичній підбірці цього тижня є відразу кілька пісень від виконавців, які розпочали свою музичну кар'єру у 2023 році.

Сайт “Є” вже писав про зірку Тік-Току - виконавицю-інкогніто Klavdia Petrivna.

Минулого тижня до популярних музичних відео на Youtube потрапила її пісня “Імператори”, а цього тижня на першому місці опинився ремікс на її композицію “Знайди мене”.

За п'ять днів відео зібрало понад 400 тисяч переглядів. Крім того, пісня зайняла першу сходинку і в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

На другому місці серед трендових пісень в українському сегменті Youtube спільна пісня Христини Соловій та гурту “Жадан і собаки” під назвою “Серце”.

“Композиція «Серце» — маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад. Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість. Відеороботу знімали у Львові, і частина знімань відбулася у церкві святого Андрія Первозванного. Саме тому у відео виникає відчуття краси, яка існує понад часом та людьми. Так само, як і справжнє кохання, що долає будь-які перепони та упередження”, - йдеться в описі до пісні.

Після виходу кліпу, в якому є сцена поцілунку двох жінок, греко-католицька парафія святого Андрія отців Василіян у Львові обурилась на відео. Церква просить видалити кліп із YouTube, бо вбачає у ньому «пропаганду антихристиянських цінностей».

Пісня “Зорі” від Олександра Волошина (Voloshyn) зайняла третє місце серед трендових пісень в Україні.

“Це мій перший професійний кліп такого масштабу, над яким працювала величезна команда, доклали багато зусиль, вклали душу, щоб отримати такий результат”, - написав співак в описі кліпу.

Дружина Олександра Волошина також цього тижня випустила композицію, яка потрапила до популярних музичних відео на Youtube. Анна Трінчер записала пісню “Цілуй” разом з виконавцем Demchuk.

«Цілуй» – це бажання відчути смак губ одне одного, і воно настільки сильне та всеосяжне, що змушує забути про весь навколишній світ”, - йдеться в описі відео..

Цього тижня гурт Hardkiss презентував кліп на пісню 00:00.

“Минулого року, 10 жовтня, напередодні опалювального сезону, росія почала здійснювати масовані ракетні атаки по енергетичних об'єктах критичної інфраструктури України. За статистикою Міністерства енергетики України та компанії ДТЕК, за 19 місяців повномасштабної війни під час виконання своїх професійних обов'язків загинуло 367 енергетиків, 940 людей зазнали поранень. З початком нового опалювального сезону, розуміючи виклики та небезпеку, з якими доводиться стикатися енергетикам, ми хочемо вкотре сказати їм: Дякуємо!”, - йдеться в описі кліпу.

Ідея присвятити відео енергетикам у музикантів виникла ще минулого року.

“Пісня разом із відеорядом — це присвята людям, які, незважаючи ні на що, продовжують працювати, продовжують жити заради інших людей. Як би складно не було, нам доведеться говорити на ці теми. Говорити з людьми про їхні втрати, психологічно підтримувати, разом шукати мотивацію жити далі”, - відмітили музиканти.

Співачка Lely45 (Людмила Білоусова) продовжує створювати нові композиції. Цього тижня до популярних музичних відео на Youtube потрапила її пісня “Хто ти дівчинко?”.

Тиждень тому співачка випустила невеликий шматок композиції і зараз вже презентувала повну версію.

Нагадаємо, що в травні співачка презентувала кілька нових пісень.

До українського рейтингу застосунку Shazam цього тижня потрапила пісня “Плач” дуету TUMAZAR та Кажанна.

“Пісня «Плач» розповідає про токсичні стосунки двох партнерів, які доводять один одного до божевілля. Вони отримують задоволення від емоційних гойдалок, та при цьому іронізують один на одним”, - йдеться в описі до пісні.

Раніше сайт “Є” писав про трендову пісню Ганни Кажан “про дупу огірка”.

Наталія Бучинська з піснею “За хмарами” потрапила як до трендів на Youtube так і до рейтингу Shazam.

Гурт Tvorchi, які цього року представляли Україну у фіналі конкурсу Євробачення та посіли шосте місце, представили україномовну композицію “Разом”.

Як пише Ліга, кліп розпочинається з цитати африканської приказки, яка звучить голосом соліста TVORCHI Джеффрі: "Якщо хочеш йти швидко — йди один. Якщо хочеш йти далеко — йдіть разом".

Відео наповнене алегоріями ти глибокими сенсами. Учасники гурту у громіздких багатошарових образах йдуть пліч-о-пліч проти сильних поривів вітру, що збивають з ніг. Саме так артисти у реальності відчувають той турбулентний шлях, який сьогодні проходять українці.

Виконавець Chekson представив пісню “Ліфт”, яка потрапила до українського рейтингу Shazam.

“Мені регулярно кажуть що я схожий на головного героя із мультфільму "Нікчемний я", постійно всім незадоволений, депресивний, переважно я знаходжусь на темній стороні самого себе. То ж у цій роботі ми з режисером Олександром Гірченко вирішили копати у суть мого буття, бо, як виявилось, я - це цілий світ надскладних комплексів і психологічних метаморфоз”, - написав співак в описі до пісні.

Минулого року Chekson разом зі співачкою Схожа випустили пісню “Жовтий князь” по мотивам роману Василя Барки

Хмельницькі виконавці Олег Шкарпета (Шугар) та Вікторія Гунченко (TORIЯ) представили вже другий спільний кліп, який має назву «Ромашки».

Ця колаборація є цікавою через те, що сучасна манера виконання пісень Шугаром поєдналась з народним вокалом Вікторії Гунченко. Перша їх спільна пісня має назву “Дим” і зібрала майже сто тисяч переглядів на Youtube.
І ось вийшла нова композиція.

“Цей трек був написаний, ще до попереднього спільного релізу “Дим”, але в останній момент ми вирішили його відкласти. І ось нарешті сьогодні прийшов його час. Це пісня про глибокий зв'язок між людьми які знають одне одного вже дуже давно, про комфорт бути з тим, хто тебе розуміє”, - йдеться в описі до пісні.


Співак Іво Бобул представив нову пісню “Не відпускай”.

Гурт Tember Blanche написав пісню “Встигнути до 30”, яка стала саундтреком однойменного серіалу.

Солістка гурту Олександра Ганапольська розповіла, що було дуже незвичайно писати пісню, коли є чіткі умови щодо тематики, настрою та навіть конкретних фраз.

“З одного боку, в написанні треку на замовлення відчувається обмеженість творчого прояву, а з іншого, такий досвід дисциплінує та помітно розвиває навички сонграйтингу”, - відзначила співачка, пише сайт womanel.com.

Павло Вишебаба – командир відділення ЗСУ у 68 ОЄБр імені Олекси Довбуша. Крім того, він український поет, музикант і громадський активіст, автор книги «Тільки не пиши мені про війну» перші 15000 примірників якої були продані за 15 днів.

Сайт “Є” писав про кілька музичних дуетів Павла Вишебаби. І ось нова композиція разом з Dovi (Андрій Вдовиченко) під назвою “Ліхтарі”.

“Після Дощу” - це сольний проєкт виконавця Яна Савченка та його звукорежисера Артема Веретельника. Після успіху пісні “Хочеш” музиканти продовжують створювати нові пісні.

Цього тижня вийшов дуетна пісня “Алло”, яку “Після дощу” записав разом з гуртом “Сусіди стерплять”.

Співачка Анастасія Приходько презентувала пісню “Я піду за сонцем”.

«Історія повинна жити , ми повинні пам'ятати цей біль , пам'ятати наших героїв , пам‘ятати всіх тих , хто віддав своє життя за рідну землю , за наше майбутнє. Ми нікуди не сховаємося від неї, тому що це – наша історія, на жаль сумна, але історія. Ця пісня є дійсно для мене особливою, тому що я розумію, про що я співаю», – розповіла Анастасія Приходько.

Гурт “Площа устриць” презентував дебютний альбом “Дикий схід”.

Музиканти зазначають, що послідовність пісень в альбомі та зв'язок між ними вибудувано не просто так, а для надання того емоційного досвіду і донесення концепції. Всі пісні об'єднані темою переосмислення життя та дорослішання в українській провінції.

У підбірці будет остання пісня з альбому під назвою “Мікрорайон”.

Sonnium — хіп-хоп проєкт Дмитра Паранчука зі Львова, що бере початок у 2012 році.

Цього тижня виконавець випустив трек “Концепт”.

Співачка TANKATAKA народилася у Миколаєві, але вже деякий час живе у Німеччині. Пісня “Інопланетяни” присвячена темі домашнього насильства.

Коли я писала "Інопланетяни", згадувала свій досвід спостереження домашнього насильства, кількість якого була достатньою, щоб з упевненістю сказати: я знаю про що говорю. Були як "літаючі тарілки", так і "космос" під очима жінок. Для мене ця пісня була способом інтегрувати цей досвід і зараз я хочу нею нагадати, що домашнє насильство - це ненормально і про це не можна мовчати, бо мовчання тільки посилює і нормалізує це явище. На жаль, люди зараз менше звертаються по допомогу через бар'єри, зумовлені війною. Для багатьох ця тема є "не на часі" і "не в пріоритеті". Але війна не скасовує домашнє насильство, а навпаки загострює його”, - зазначила співачка.

Репер Stosliv почав випускати пісні лише у 2023 році. Цього тижня він представив трек “Діалог”.

Ще один новий виконавець - Vova Cigan.17-річний блогер та співак з Тернополя починав співати на вулиці, а два місяці тому випустив свій перший кліп. Відео на пісню "Космонавти" набрало близько мільйона переглядів на ютубі.

Цього тижня співак запрем'єрив свою третю пісню під назвою “А де, а де, а де”.

Два виконавця The Doox та July Vitraniuk спільно записали пісню “Гарні вечори”.

Пісня доби Січових стрільців. Так мало в нашій історії про цей час, збереглось спогадів. Але це час любові. Час війни і час перемог. Це відео в цей час не несе розважальних характер. Пісня записана у важкий не музичний час, на підтримку нашим захисникам”, - зазначили музиканти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую