ye-logo.v1.2

Євробачення-2024: Україна посіла третє місце

Культура 1462
У фіналі українки виступали під другим номером
У фіналі українки виступали під другим номером. Фото: Мінкультури України

Переможцем став представник Швейцарії

Учора, 11 травня, у шведському місті Мальме відбувся фінал «Євробачення 2024». Переможцем став представник Швейцарії – співак Nemo з піснею «The Code».

Україну на Євробаченні представляв дует виконавиць – alyona alyona та Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria». Вони виступали у першому півфіналі та успішно пройшли далі. Артистки гідно представили країну і на остаточному етапі конкурсу: співачки з піснею «Teresa & Maria» посіли 3 місце.

Попри те, що alyona alyona та Jerry Heil виступили у death spot (так називають виступ під другим номером), вони отримали високі бали від глядачів і журі. Сумарно від журі вони отримали 146 балів та ще 307 балів від глядачів – разом 453 бали.

Артистки у своєму Instagram подякували шанувальникам за шалену підтримку та можливість заявити про Україну на весь світ.

«Ми були на «death spot»! Статистично всі, хто в ефірі 2-м номером, займав місця від 20 і вище! Ми з вами вирвалися на 3 місце! Ви розумієте, що взагалі ми з вами зробили разом? А принагідно ще раз потужно привернули увагу до України, згадали про полонених Азову і вразили сучасним звучанням української музики та професійністю та креативністю команди! Низько вклоняємося всім вам, Діви та Люди! Ми пройшли цей шлях разом!» — подякували співачки.

Нагадаємо, під час Нацвідбору за місце участі в Євробаченні-2024 також змагалася співачка з Нетішина Анастасія Завадська. А в 2022  до фіналу Національного відбору пісенного конкурсу «Євробачення 2023» виборювала місце хмельничанка Марина Круть, яка тоді була за крок до перемоги.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую