ye-logo.v1.2

Володимир Дантес, Злата Огневич, Tvorchi, Діти інженерів, Сергій Жадан, Krylata: нова добірка української музики

Культура 825
Ілюстративне з мережі
Ілюстративне з мережі. Фото: ілюстративне з мережі

До популярних музичних відео цього тижня потрапила композиція Володимира Дантеса під назвою “Дура”

Цього тижня українські музиканти презентували понад десять нових альбомів, але найбільше переглядів зібрали відомі артисти.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила композиція Володимира Дантеса під назвою “Дура”.

Відео зібрало понад 250 тисяч переглядів.

Як пише видання vogue.ua, часто перші дзвіночки майбутнього насилля та об'єктивації не сприймаються серйозно і романтизуються як прояви палкого кохання, втім, це найбільша помилка, яку тільки можна зробити.

Пісня "Дура" — це заклик музиканта до усіх жінок усвідомити свою цінність та розірвати коло приниження, що залишає відбиток у їхній свідомості. Це пісня про те, що здорові стосунки дарують радість та тепло, доки токсичні наносять нові рани та деруть старі шрами.

"Набридло усвідомлювати, як у суспільстві люди досі нормалізують жахливе ставлення партнерів одне до одного, називаючи це пристрастю або ж особливостями характеру. Стереотип про те, що потрібно потерпіти, полюбити та прийняти людину такою як вона є і врешті-решт віддати себе на знищення партнеру через щирі почуття — має померти. Кохання — це ніколи про насилля і завжди про повагу та відданість. Моя пісня "Дура" є завуальованим проханням до всіх припинити ідеалізувати стосунки, в яких вам погано, і виходити з них задля власного щастя, що б партнер про це вам не казав", — поділився співак.

Музикант Влад Чижиков, відомий як CHEEV, родом з Білорусі. Однак, ще у 2021 році він випустив свій перший україномовний альбом. Навесні 2022 року його пісня “Гарно так” стала мегахітом в Україні.

Цього тижня до трендових відео на Youtube потрапила його нова композиція “Таро”.

Як пише видання NV, відео на пісню «Таро» зняв молодий режисер Назар Баланов, який раніше вже співпрацював з CHEEV над кліпом «Більш немає крил». За словами співака, нова пісня не про таро, і не про гороскопи, а про те, чи фатум вирішує все за людину, чи кожному надається право вибору.

“Тема таро і гороскопів, що отримала популярність останнім часом, – це символ способу дізнатися своє майбутнє, ніби на нього не можна ніяк вплинути. Але пісня відповідає, що краще довіряти своїм почуттям, тому що ми самі знаємо себе набагато краще і можемо сказати більше, ніж зірки”, – прокоментував нову роботу виконавець.

Серед трендових пісень тижня й новий трек від Евана Коліна. Пісня називається “Нами граються”.


В пісні співак висказує різні думки, які можуть бути у солдата на війні. У пісні військовий чекає на ротацію, аби зробити пропозицію своїй дівчині. 

Також ця пісня входить в топ-20 пісень українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще до популярних музичних відео на Youtube потрапив новий трек “Жалі” від Кажанни (Ганна Кажан).

«Жодна на світі потвора не завадить бути собі опорою» - головний меседж моєї нової пісні «Жалі». Все, що вам потрібно уже є всередині вас”, - написала співачка в освоєму Інстаграм.

Виконавець Ashyk презентував свій дебютний сингл “За вікном”.

Трек відразу потрапив до рейтингу застосунку Shazam в Україні.

Злата Огневич випустила пісню “Кохаю”.

«Кохаю» - це про те, як любов у сучасному світі стала нашим захистом і натхненням. Кохання - невід'ємна частина нашого життя та важлива опора, вона дає сили долати будь-які труднощі.

«Я завжди вважаю, що музика має силу зцілювати і надихати. Тож, сподіваюся, що «Кохаю» стане для багатьох слухачів джерелом сили і надії», - розповіла співачка в описі до пісні.

Фіналіст національного відбору до Євробачення-2024 Yaktak (Ярослав Карпюк) та Давид Голубенко цього тижня об'єднались в дует.

Їх спільна пісня називається «Про тебе мені».

«Про тебе мені» — це прониклива історія про любов, пам'ять та незламну віру в краще майбутнє, навіть коли життя кидає виклики.

«Про тебе мені» — це пісня, яка розповідає про складнощі та радощі людських стосунків. Ліричний герой ділиться своїми переживаннями про те, як іноді люди забувають один одного, проте деякі знаходять щастя в самотності та тиші. Незважаючи на життєві випробування, серце пам'ятає все і здатне розповісти про найцінніші моменти.

Цього тижня український письменник і поет Сергій Жадан і композитор Євген Турчинов, учасники гурту «Жадан і Собаки», видали мініальбом «Танго Харків».

Альбом містить три композиції: «Мишоловка», «Танцювати» і «Танго Харків». Слова для них написав Жадан, а музику — Турчинов.


«Лірика, написана чоловіками про жінок. Вийшла доволі несподівана, гіркувата і пристрасна платівка про жагу і надію», — описали альбом автори.

Ці пісні з тих чи інших причин не увійшли до репертуару гурту «Жадан і Собаки», проте автори вирішили випустити їх окремим релізом.

Пісня «Мишоловка» стала офіційним саундтреком до однойменного українського трилеру, який вийде у кінотеатрах у 2025 році.



Крім того, на пісню «Танго Харків» випустили офіційний кліп від режисера Михайла Лук'яненка. Його знімали в Харківському національному академічному театрі опери й балету імені Миколи Лисенка, пише видання “Читомо”.

Цього тижня гурт “Діти інженерів” випустив альбом “О.М.Г” (“Один мільйон гривень”). Назва альбому пояснюється тим, що гурту вдалось закрити чотири збори для ЗСУ саме на мільйон гривень.

У міні-альбом увійшли п'ять треків.

А в добірці буде пісня “Солідаріті”.

Співачка родом з Нетішина Анастасія Завадська, більш відома як KRYLATA, презентувала нову пісню “Злодій”, а також відеороботу до неї.


У своєму Інстаграм співачка зазначила, що дуже чекала на вихід цієї особистої пісні про кохання.
“Я довго чекала на вихід цієї пташки, такої ж особистої, з надривом, зі своїм пережитим життям всередині”, - написала Завадська.

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року KRYLATA змагалась за вихід до фіналу національного відбору писеного конкурсу Євробачення-2024 з піснею «Queen». Це була композиція про силу жіночого характеру та силу захисту особистих кордонів.

На початку травня Завадська заспівала у дуеті з суперфіналістом десятого сезону талант-шоу “Голос країни” виконавцем Oks (Віталій Окс). Їхня спільна композиція називається “Зірка”.

Oks цього тижня також презентував нову роботу. Трек називається “Я співав тобі пісні”, де зізнається у коханні.
“Аби не бути банальним та кидатись простими словами я написав трек «Я співав тобі пісні».


Мені важко сказати «люблю», проте набагато легше описати свої почуття у пісні. Пісня, яка тепер щодня гріє душу та думки, повертає у спогади і нагадує про щось дуже важливе, бажане та кохане.

Кожна фраза має свій сенс та одного адресата, кожна нота та акорд це гра моїх почуттів.

Тож, вірю, що таке щиро та можливо наївне зізнання зігріє серця слухачів та стане справжнім саундтреком кохання цього літа”, - йдеться в описі до відео.

Burned Time Machine — молодий український метал-гурт із Полтави. BTM поєднують в своїй творчості різну суміш жанрів важкої та електронної музики, з емоційним вокалом та речитативами. Пісні у репертуарі гурту є англійською та українською мовами.


Цього тижня гурт випустив дебютний альбом під назвою “Лімінальний”.

Самі виконавці описують альбом, як перехідний стан, стан невизначеності, коли ти вже не тут, але ще не там.

Як пише видання “Лірум”, за сюжетом альбому, головний герой потрапляє в Лімб, в місце загублених душ. Він не знає, як він сюди потрапив, але здогадується, що саме стало каталізатором цих подій. Блукаючи по різних кімнатах, він по деталях збирає всі свої спогади, почуття та переживання. Врешті решт, йому вдається відпустити найцінніше та знайти щось натомість. Він знаходить спокій. В момент очищення душі, він дає волю емоціям і починає все спочатку. Таким чином, цикл життя ліричного героя та цикл альбому замикається.


Рок-гурт OMANA представив кліп на нове версію пісні «Божевільний».


Цікаво, що пісні «Божевільний» вже десять років. Лідер гурту Олексій Богомольний написав її ще до створення проєкту OMANA і видав під своїм прізвищем.

Зараз музиканти вирішили перезаписати її вже в повному складі гурту з новим звучанням.

Виконавець Lesan презентував пісню “Дівчинка, привіт”, яку присвятив випускникам.


“Я помітив, що у нас немає так званого гімну випускних – пісні, з якою буде асоціюватися цей чарівний вечір кожного школяра. Саме тому я вирішив подарувати цю пісню кожному, хто сьогодні прощається зі школою”, - написав виконавець в описі до пісні.

Київський панк-рок-гурт “Дотла” презентував альбом “За стінами”.

«За стінами» — панк-молот, націлений розбити стереотипну сірість звичної тобі рутини. Нові треки вивільнять твою накопичену агресію і завайбують лірично-ностальгічним звучанням «імпортної» вінтажної платівки. Нагадає тобі про важливість та цінність буденних речей, навіть у найнестерпніші часи”, - саме так музиканти описали свій реліз.


У добірку увійшов трек “Кожен день”.

Гурт “Мертвий півень” презентував пісню “Прага, 1930”.


Пісня написана на вірш Олекси Стефановича, який був написаний ним у Празі ще у 1930 році.

“Велика когорта молодих і талановитих українських поетів та письменників емігрувала тоді після програної першої російсько-української війни до Чехословаччини. Нині вони відомі як "Празька група" чи "Празька школа". Ворог той самий нині, подібність часу і численної нової воєнної еміграції до Праги сьогодні - також. Романтичні настрої нічної Праги і самотність Стефановича на празьких вулицях.

Творча ідея занурити Мертвий Півень в архівну хроніку Праги 1930-го року належить фотохудожниці Світлані Благітко”, - йдеться в описі до відео.

Рок-гурт Mazepa презентував перший у своїй кар‘єрі лонгплей «Кожен Сам Собі Рішає». До платівки увійшли 11 пісень гурту.

За словами фронтмена гурту Андрія Мазепи, треки до альбому створювалися впродовж трьох років. Тому у роботі відчувається вплив історичних подій, адже пісні про кохання, створені до лютого 2022 року, замінили філософські музичні роздуми у форматі діалогу із самим собою.
«Назва «Кожен сам собі рішає» вже несе собою закладений меседж нашою командою. Ми дуже хочемо, аби українське суспільство було свідомим та приймало виважені рішення. Ставило в пріоритет популяризацію української мови, музики та культури. Ми ж від себе робимо все, що під силу нам, аби своєю творчістю впливати на трансформацію нашого слухача. Який точно знатиме, що саме кожен сам собі рішає», – коментує Андрій Мазепа для сайту gazeta.te.ua.


Трек «Я знаю» один з основних на альбомі. Це іронічна пісня, присвячена людям, які бажають змін в житті, але нічого для цього не роблять.

Phil It — власний проєкт саунд-продюсера, композитора, піаніста та співавтора гурту KADNAY Пилипа Коляденка.


Цього тижня він представив нову пісню “Така як ти”.

Міша Правильний та Тур випустили спільний трек “Прем'єр Ліга”.


Репери згадують в треці російський інформаційний контент, який роками споживали українці. Є також згадки й про російську православну церкву, яка підтримує агресію проти України, але при цьому має велику кількість шанувальників в Україні, в тому числі й серед відомих людей.

Ще один новий дует - це гурт “Відчай” та рок-виконавиця Alice Change.


  


Їх спільна пісня “Завтра не існує”.

Композиція про те, що на сьогоднішній день українці не можуть планувати своє життя. Також у пісні згадується відчай, як супутник розчарування у власній справі, з яким стикаються багато незалежних артистів.

Виконавець Laud (Владислав Каращук) представив альбом “Пробудження”.

Як зазначає артист, назва альбому вибрана не випадково. Артист каже, що альбом відображає його перетворення після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.


У добірку увійшов трек “Діско-піджак”.

Ще три репера Beshket, Рома Майк та Воха записали трек “Зіронька”.


“Історія про неідеальних нас в неідеальному світі”, - написав Beshket в своєму Інстаграм.

В якості семплу музиканти взяли шматок легендарної композиції Ірини Білик “Одинокая”.

Фольклорний гурт ЩукаРиба зібрав колаборацію музикантів, до якої увійшли Ярослав Татарченко (Bunht, «ТОНКА»), гітарист Євген Пугачов та Михайло Бірченко з Hyphen Dash для запису веснянок.


Одна з них “Усі курі”. Запис виявився неординардим,а веснянки отримали дуже ніжну музику.

Співак Yogen представив поп-балладу «Я все зроблю».


«Я все зроблю заради тебе, моя мила» – співає український романтик Yogen. Щире зізнання у коханні – це лейтмотив нового синглу співака.

За сюжетом артист приміряє на себе образ автомийника та вирушає на мийку, щоб зізнатися в коханні.

Дует RUSIIICK та Misha Substance (котрі цьогоріч випустили альбом «REACTOR») об'єднались з гуртом Sexnesc в треці «DOGHIGH».


“Вийшла еклектична суміш року, брейкбіту та гучної електроніки з фірмовим надривним речитативом Русіка, метал-рифами і бітсвічем”, - так описали новий трек у виданні rap.ua.

Unakk це репер, якого крутить навіть радіо “Промінь”.


Цього тижня він випустив трек “Пізно”, якому поєднав джаз-реп-R&B.

У березні сайт “Є” ye.ua писав про рок-гурт ARKHA та їх композицію “Не чую”.


Цього тижня у музикантів вийшла нова композиція “Артерією”.

Анастасія Загоруйко (Околиця) з Одеси дебютувала у 2022 році.

Дівчина сама пише свої пісні і експериментує від ритм-н-блюза до пост-панку.


Цього тижня вийшла її композиція “Моя утома”.

Виконавець Khayat представив трек I will.


“На порозі літа захотілось зробити легкий, зрозумілий і надихаючий трек, який буде ненав'язливо диктувати ритм спекотних буднів та мотивувати вас брати від життя максимум, якими б складними часи не були. Він створений для тих, хто любить залишитись один на один зі своїми думками насолоджуючись заходом сонця”, - написав виконавець в описі пісні.

Гурт ДЖАП записав альбом “Музична скринька”. Музиканти поєднують панк, хороркор та місцями реп.
В альбомі по класиці згадують демонів, вампірів, а також російського агресора.

«13 енергійних треків про демонів, вампірів та інших потойбічних істот – свідома гра на межі серйозності й чорного гумору — слугують перевіреною пігулкою від неминучого стресу сьогодення й заряджають енергією на активні дії проти реальної нечисті, що загрожує нашому мирному існуванню», — так описали альбом самі музиканти.


У добірку увійшла композиція “П'ятниця,13”.

“Теорія розбитих вікон» — альтернативний рок гурт, який намагається змусити слухача покопатись в своїх думках та самому знаходити сенси в піснях, який закладають музиканти.


Цього тижня гурт випустив пісню “Скажи мені тепер”.

Поп-панк-гурт Red Eye представив дебютний альбом “Кінець сну початок”.
Всі треки альбому поєднані темою сну.


У добірку увійшов трек “Втрачаю голову”.

Представники України на конкурсі Євробачення-2023 гурт Tvorchi представили англомовний трек Shine.

Пісня Shine - це історія про закоханість двох енергій із різних світів.


"Вважається, що наш всесвіт виник після великого вибуху. А після чого виникла любов? Можливо, після вибуху між двома різними енергіями? Ділимося своєю теорією у кліпі на трек Shine", - зазначили музиканти в instagram.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую