ye-logo.v1.2

У Хмельницькому нагородили переможця літературної премії імені Миколи Федунця

Культура 555
Лауреатів відзначають 20 червня, до дня пам
Лауреатів відзначають 20 червня, до дня пам'яті Миколи Федунця. Фото: автора

Ним став захисник Михайло Цимбалюк.

Сьогодні, 20 червня, у приміщенні Хмельницького обласного літературного музею відбулось вручення обласної премії імені українського письменника і журналіста Миколи Федунця. Цьогорічним лауреатом став письменник, журналіст, член Національної Спілки письменників України та бойовий медик Михайло Цимбалюк. Премію він отримав за свою поетичну збірку “Калібри любови”.

Михайло Цимбалюк має у своєму доробку 11 виданих книг, дві з яких були написані й видані в час повномасштабної війни. Збірка “Калібри любови” крім нової поезії, що написана упродовж військової служби, містить також вибрані автором вірші із кількох вже виданих збірок. Як каже сам письменник, нові вірші забезпечують “калібри”, а “любов” перекочувала з попередніх збірок.

“Цю збірку я для себе означив як репетицію вибраного. Сюди увійшли по кілька віршів із попередніх збірок “Зорі на землі”, “Аорта”, “Такий в житті буває день” та інших. Та цих попередніх збірок вистачило, щоб говорити про любов, а надали їй мілітарного звучання вірші, які були написані на війні”, - пояснив Михайло Цимбалюк.

Михайло Цимбалюк отримав відзнаку за свою поетичну збірку “Калібри любови”

Михайло Цимбалюк став десятим лауреатом премії

Вручив диплом лауреата та премію голова обласної організації Національної спілки письменників України Петро Маліш. Привітати Михайла Цимбалюка зібрались рідні, друзі, колеги по перу, серед яких були лауреати премії минулих років, - Віталій Міхалевський, Ніна Шмурікова-Гаврилюк, Анатолій Ненцінський.

Нагадаємо, що премія встановлена обласною радою у 2014 році й присуджується за кращу поетичну збірку, яка відзначається високим художнім рівнем, яскравими мовними засобами, новизною та вирізняється оригінальністю форм і мотивів. Лауреатів відзначають 20 червня, до дня пам'яті Миколи Федунця.

Премія Миколи Федунця присуджується за кращу поетичну збірку з 2014 року

Премія Миколи Федунця присуджується за кращу поетичну збірку з 2014 року

Читайте також: Хмельничанин Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую