ye-logo.v1.2

Хто на сцені у Хмельницькому?

Культура 6512

Ми усі стежимо за українськими і російськими зірками: що хто заспівав, з ким одружився чи розлучився. А чи є популярні гурти у нас, у Хмельницькому. Безперечно є. І зараз ми з ними вас познайомимо.

Гурт «Безодня».
Склад:
Олександр Банашко (вокал, гітара);
Микола Тимченко (бас);
Сергій Костюк (гітара);
Володимир Домбровський (барабани).
Група «Безодня» бере свій початок з березня 2005-го року. Склад змінювався, і зараз музика набула дещо іншої інтерпретації. Це україномовний альтернативний рок з домішками гранджу, панку. Сашко Банашко з самого дитинства був закоханий в музику, тому й вирішив створити гурт, який назвав «Безодня». З початку своєї творчості були «на розігріві» у популярної групи «Таліта Кум», це був перший серйозний концерт на великій сцені. Також гурт виступив на відбірковому фестивалі "Червона рута-2006", де зайняв перше місце. Виступали на різних фестивалях: «Захід-фест», «Нівроку», «Республіка», «Тарас Бульба», «Бандерштат».
Перший свій альбом написали за кілька репетицій, настільки сильним був азарт після перших концертів. Щоправда, потім пісні вдосконалювались. Зараз у «Безодні» є один повноцінний альбом, і в розробці ще один. Мають також два кліпи, останній на пісню «Все зле я вбив», презентація якого відбулася в кінці травня 2012, в найближчих планах зняти ще один. Музику «Безодні» з 2009 року крутять на радіостанціях України.
За словами Олександра Банашко: «Музика, для нас - це природна потреба, це як вода, їжа, сон. Здібності закладені Богом, потрібно реалізовувати і доносити нашим слухачам та шанувальникам, якнайкраще. Ми впевнені, що це потрібно усім: побачити і почути нас».
Гурт «Чумацький шлях».
Склад гурту:
Сергій Строян – акордеон, вокал;
Ілля Сухий – сопілка, бандура;
Діана Галяревич – народний спів;
Євген Богуцький – гітара;
Юрій Мокрота – бас;
Артем Брагін – ударні, перкусії.
Утворився цей гурт у 2008 році. На початку свого існування стиль музики був інший, та й склад гурту теж. Раніше обробляли старі пісні, та після того, як почали писати власну музику, кардинально змінили свій «саунд» на рок-музику. Зараз це етно-рокгурт, із народним вокалом та автентичним співом.
Хоча гурт існує відносно недавно, встигли взяти участь в багатьох фестивалях та побувати в багатьох країнах, записати чимало пісень, мають навіть пісню польською мовою. На фестивалі «Червона рута» в 2011 році зайняли перше місце. Були в Польщі з виступами на фестивалі, у Тайвані в 2011 на фольклорному фестивалі разом із танцювальним колективом «Веснянка», де наживо грали власні пісні. Познайомившись на останньому фестивалі з мексиканською фольклористкою, записали разом із нею пісню. Після цього вирішили, що запишуть якомога більше пісень із людьми з інших країн. За декілька тижнів їдуть у Туреччину, на фестиваль фольклору.
«Ми - група чіткої позиції. Музика у нас урбаністична та екстремальна, ми змішуємо багато стилів та все ж залишаємо справжнє „Я“ нашого гурту», - каже Сергій Строян.
«Наше „Я“, це одне ціле, бо колектив у нас дружний, тому й все вирішуємо разом, музику теж разом пишемо», - додає Євген Богуцький.
«Чумацький шлях» зніматиме кліп на пісню «Internet Маруся», а тому вже незабаром можна буде подивитись їх новий творчий здобуток.
Гурт «Zebra Jazz».
Склад гурту:
Валерій Забєлін (тенор-саксофон);
Юрій Решетніков (гітара);
Олексій Стеценко (бас);
Андрій Єграшкін (ударні);
Борис Савчук (вокал).
Напрям музики відрізняється від попередників. Назва говорить сама за себе. Музика, яка не залишає байдужим жодного слухача. Свою творчу діяльність розпочали в 2009 році. В доробку мають понад 20 власних інструментальних композицій з вокалом, та багато перероблених пісень. «Основна тема, в переробленій пісні залишається, ми лише змінюємо музику. Ми спрямовуємо свою творчість на розумного слухача, котрий любить «лайф» музику», - каже вокаліст гурту Борис Савчук.
«Музикант грає мозком і серцем, тому повинен відчувати своїх колег та публіку. Музика – завжди в нашій голові», - доповнив Юрій Решетніков.
Як сказав Борис Савчук: «У нас все крутиться навколо джазу, блюзу, попу, року, експерименти будуть у цих стилях, але основною нашою родзинкою є оригінальність». Зараз їх музику можна почути в пабі «Уругвайський льотчик», де гурт є резидентами.
Гурт «Magic Dolls».
Склад: Ярослав Лєбєдєв (вокал, клавіші);
Олексій Брагін (бас-гітара);
Олександр Владика (гітарист);
Андрій Єграшкін (барабан).
Історія гурту розпочалась 1 грудня 2009 року. Сама лише назва свідчить про магічність та якусь лялькову, навіть дитячу простоту гурту. Стиль - танцювальний рок. Починали займатись музикою ще з 13-ти років, удвох - Олексій Брагін (бас-гітара) та Олександр Владика (гітарист), з часом вирішили поповнити свій колектив, зараз їх четверо, і всі працюють у одному темпі та напрямі. Новинка в стилі – ось що привело їх в один колектив. «Ми змішуємо стилі в музиці, бо якби був один стиль, то ми були б іншими, а так ми - індивідуальні», - каже Олексій Брагін. Брали участь у багатьох відомих фестивалях: «Республіка», «Global Battle of the bends», «Fighy fest», «Art spawer», на останньому здобули перше місце. Зараз гурт виступає у різних клубах.
«У нашому гурті основне – це мінімалізм, простота, легкість в запам’ятовуванні, але й магічність присутня», - твердить Олександр Владика.
Всі гурти спілкуються між собою і товаришують, також співпрацюють із «дорослим», відомим хмельницьким гуртом «Мотор'ролла». Ось як коментував розвиток подібних груп у Хмельницькому Сергій «Сєня» Присяжний: «Всі чотири колективи співпрацюють зі мною та гуртом «Мотор'ролла». Пісні гуртів «Чумацький шлях» та «Magic Dolls», я особисто промотував на українські станції. «Зебра джаз» - кавер-версія українських пісень, я їх запрошував на радіо «Поділля-центр» у ефір, як гостей. «Безодню», ми представляємо на всіх серйозних концертах. Намагаємось проштовхнути їх на велику сцену, завдяки друзям і знайомствам.
В Україні останнім часом популярна жива музика – всі колективи затребувані. Якщо будуть триматись, створювати нові пісні, то буде гарний результат. А я, в свою чергу, сприятиму цьому. Треба насолоджуватись кількістю людей та прихильників на концертах. А за мету мати не шоу-бізнес, а творчість».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую