ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському знімають чергове кіно

Культура 3137

10-11 вересня у Кам’янці-Подільському тривають зйомки нового повнометражного художнього фільму «Іван Сила», над яким 21 серпня розпочала роботу кіностудія імені О.Довженка.

Загалом зйомки триватимуть до жовтня-листопада, і основними майданчиками мають стати Київ та Чернівці. Проте наше місто, яке так полюбляють кіношники, не могло залишитися осторонь творчого процесу.
Як повідомив у інтерв’ю для «ВЖЕ інфо» сценарист та один із режисерів Ігор ПИСЬМЕННИЙ, який, до речі, грає у фільмі одну із ролей, у Кам’янці-Подільському знімають всього декілька сцен, але які червоною ниткою пройдуть через весь сюжет. Зокрема, знімалася сцена, коли головний герой прийшов до годинникового майстра, який на золотому годиннику викарбував слова «Правда переможе силу». Ці слова будуть ключовими у фільмі.
Також у місті знімаються загальні плани, зокрема, Замковий міст, каньйон, вулички Старого міста тощо.
Нагадаємо, що кінострічка «Іван Сила» знімається за мотивами книжки Олександра Гавроша «Неймовірні пригоди Івана Сили», що розповідає про українського циркового силача Івана Фірцака, який на піку своєї кар’єри, після того, як у 1928 році його визнали найсильнішою людиною планети, припинив виступати за кордоном і повернувся на Батьківщину.
Сценарій фільму, створений у творчому тандемі Віктора Андрієнка та Ігоря Письменного, отримав перше місце на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2012» як кращий кіносценарій для дітей.
«Іван Сила» став першим українським фільмом для дітей, який профінансувала держава. Ігор ПИСЬМЕННИЙ зауважив, що знімальна група буде намагатися зняти такий фільм, від якого всі будуть у захваті, щоб держава й надалі фінансувала такі проекти. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую