ye-logo.v1.2

Відпочинок на Дністрі: що, де і по чому

Суспільство 164620
Дністровські пейзажі до вподоби туристам.
Дністровські пейзажі до вподоби туристам.. Фото: Фото автора та з інтернету.

Гарною альтернативою поїздки на море (або її доповненням) може стати пляжний відпочинок на... річці. Хмельничанам пощастило мати на території області одну з найбільших і чи не наймальовничішу річку України.

Шановні читачі, ця підбірка місць відпочинку на Дністрі була зроблена у 2013 році і частина даних уже втратили свою актуальність. За цим посиланням пропонуємо вам актуальну підбірку баз відпочинку, контактів та цін на сезон 2021 року

Відпочинок на Дністрі — це не лише можливість поплавати, позасмагати, порибалити та покататися на човнах. Це ще й унікальний мікроклімат та неймовірні пейзажі. Недарма Дністровський каньйон є одним з семи чудес природи України. А ще — пізнавальне місце із цікавими екскурсійними об’єктами.

Рудківці: спартанські умови чи комфортабельні котеджі

У Новоушицькому районі відпочинок на Дністрі — поширене явище. Тут можна не лише досхочу наплаватися і позасмагати, а й добре порибалити та здійснити пізнавальні екскурсії. Зокрема, у селі Отроків відвідати маєток засновника Миньковецької держави графа Мархоцького, у селі Заміхів — старовинний костел. Також можна переплисти на катері на протилежний, чернівецький, берег, де розташовується чоловічий монастир у селі Непоротове.
У селі Рудківці Новоушицького району вам запропонують проживання у дерев’яних будиночках на самісінькому березі (100 метрів до води). У кімнатах спартанська обстановка, душ і туалет — на вулиці. 

Є у Рудківцях і комфортабельні котеджі, де у кожній кімнаті — власний туалет та душ, холодильник і телевізор. Про харчування доведеться подбати самому, однак для цього створені усі умови: є кухня, обладнана плитою, мікрохвильовою піччю та іншим приладдям. До пляжу — 200 метрів.

Телефон: (097)-772-90-07

Кам’янець-Подільський район: найбільше пропозицій
Дністер у межах Кам’янець-Подільського району порадує мальовничими краєвидами каньйону та Бакотської затоки, скельним монастирем. До того ж можна з’їздити на екскурсію у такі села Кам’янеччини: Панівці, Жванець, Чорнокозинці, де оглянути руїни замків, недобудований залізничний міст, старовинний костьол та багато іншого.
Село Устя дуже зручне для відпочинку, адже до райцентру звідси лише 12 км, маршрутки ходять досить часто. Тут Смотрич впадає у Дністер (звідси і назва села), є хороші пляжі та на протилежний берег ходить паром.
Садиба “Тарас Бульба” пропонує відвідувачам номери з меблями з натурального дерева та дизайнерським інтер'єром, а також з усіма зручностями: кондиціонером, телевізором, холодильником, душем і туалетом. Є тут сауна, басейни, ресторан з українською кухнею, можливість порибалити.

Тел. (097) 432-71-22.

Можна в Усті знайти і кімнати у приватному секторі.

У селі Сокіл — поселитися у садибі “Веселка”. Проживають тут туристи у дерев’яному двоповерховому будинку зі зручностями. Родзинка садиби — харчування, страви для вас готуватимуться із свіжих овочів, зібраних з власного городу. Щоправда, до води доведеться прогулятися 15 хвилин.

Тел. (097) 155-41-50

Ви власник відпочинкової бази? Маєте бажання, щоб ми розповіли про ваш комплекс? Тоді телефонуйте (067) 381-57-50 або пишіть [email protected]

Прогулянки на теплоході та водних мотоциклах

Комфортабельний відпочинок на Дністрі пропонують готельні та відпочинкові комплекси, побудовані у мальовничих місцинах.

Зокрема, відпочинковий комплекс “Дністровська рів’єра”, що розташовується у селі Велика Слобідка Кам’янець-Подільського району, пропонує номери готелю та окремі апартаменти для комфортного проживання, ресторан, бар, більярд, турецьку баню і фінську сауну. У комплексу є великий пляж з альтанками та мангалами, шезлонгами, катерами, катамаранами, водними мотоциклами.

Родзинка — прогулянки по Дністру для великих компаній (до 200 осіб). Можна замовити екскурсії Дністровським каньйоном, а також у Хотин, Бакоту, Бакотський скельний монастир та інші неймовірно красиві місця Дністра. Можливі екскурсії автобусом у Кам’янець-Подільський.

Тел. (096) 007-05-00

Готельний комплекс “Ксенія” розташовується у селі Врублівці, просто на березі Дністра. До послуг відпочиваючих ресторан з різноманітною кухнею, готель із три-, чотиримісними номерами, конференц-зал, альтанки та відпочинкова зона на березі. Є можливість здійснити прогулянки на катерах та катамаранах по Дністру.

Тел. (067)-75-00-107

Можна відпочити і у “сусідів”
Якщо ви побували у багатьох місцях відпочинку на Хмельниччині, можна махнути на той берег Дністра — у Чернівецьку область. Там теж є різноманітні умови для відпочинку, а краєвиди не гірші за наші. До того ж на чернівецькому боці можна відвідати діючий скельний монастир “Галиця” та пам’ятку природи – Шишкові горби.

Село Непоротове Сокирянського району, неподалік від якого розташовується згаданий монастир, — найпопулярніше місце водного відпочинку на Буковині. Тут розташовано кілька турбаз.
Наприклад, вілла «Перлина Дністра» має власний піщаний пляж із шезлонгами та альтанками, складається з окремого котеджу і основної будівлі. В усіх номерах є холодильник.

Тел.: (098)-541-54-71

Також відпочивають у селі Бернове Кельменецького району. До прикладу, база “Дім рибалки”, котра розташована на березі Дністровського водосховища, за 50 метрів від води, пропонує дво- та тримісні номери з усіма зручностями та бунгало, кухню – самообслуговування з усім необхідним, мангали, автомобільну стоянку, дитячий та волейбольний майданчики, басейн, лазню, прогулянки на 10-місному катері.

Тел. (063) 295-58-03

Ви власник відпочинкової бази? Маєте бажання, щоб ми розповіли про ваш комплекс? Тоді телефонуйте (067) 381-57-50 або пишіть [email protected]

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую