ye-logo.v1.2

Хмельницький: Майдан худне, а бюджетників «зганяють» до столиці

Євромайдан 4164
Хмельницькі активісти передислоковуються до столиці
Хмельницькі активісти передислоковуються до столиці. Фото: Дмитра Скрипника

Більшість активістів Хмельницького Майдану вже сьогодні виїжджають до столиці.

Ті, хто залишаються – збираються на площі традиційно о 13.00.
І неділю на Майдані, теж традиційно, відбудеться Народне віче.
Щодня, з майдану відправляються хмельничани, щоб підтримати мітингувальників у столиці.
За словами активістів, цієї неділі, кількість тих, хто вирушить до столиці, значно зросте. Причина – інформація про те, що провладна партія готує провокації та мітинг «АнтиМайдан».
До речі, нам в редакцію та на приватні телефони редакторів, все частіше телефонують люди, які працюють в бюджетній сфері, і зізнаються, що їх «зганяють» добровільно-примусово в неділю їхати до столиці. На жаль, люди не дали згоди публікувати їхні прізвища і вказувати хто вони, боячись репресій з боку керівництва аж до звільнення з роботи.
«Спочатку нас змушували писати заяви про вступ у Партію регіонів. Ми з горем пополам їх написали, щоб залишитися на посадах, але зараз нам кажуть їхати до столиці і робити вигляд, що ми підтримуємо курс президента! Знаємо, що така ситуація не лише у нас в районі», – обурюється вчитель із Старокостянтинівського району.

Якщо примушують Вас брати участь у страйку чи мітингу під загрозою звільнення?
 ПАМ’ЯТАЙТЕ:
 1. Основний Закон держави Конституція України закріплює в ст.41 Ніхто не може бути примушений до участі або до неучасті у страйку.
 Страйкувати чи ні – це ваш вибір і ваше право, а не обов’язок!
 2. Стаття 36 Конституції України, закріплює, що ніхто не може бути примушений до вступу в будь-яке об'єднання громадян чи обмежений у правах за належність чи неналежність до політичних партій або громадських організацій.
 Бути чи не бути прихильником будь-якої політичної партії це ваше право, а не обов’язок!
 3. Ст.55 Конституції України закріплює, кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
 Примушують до страйку? Повідомте своїх близьких, знайомих, зверніться за допомогою до гарячої лінії! Зверніться до юристів за безоплатною правовою допомогою!
 4. Ст. 19 Конституції України визначає, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.
 Під час роботи виконуйте тільки свої посадові обов’язки або те, що передбачено внутрішнім трудовим розпорядком!
 5. Кодекс законів про працю України встановлює в ст.40 вичерпний перелік підстав для звільнення працівника за ініціативою власника, а саме:
 - ліквідація або організація підприємства, скорочення штату;
 - виявленої невідповідності працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок недостатньої кваліфікації або стану здоров'я, які перешкоджають продовженню даної роботи;
 - систематичного невиконання працівником без поважних причин обов'язків, покладених на нього трудовим договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку;
 - прогулу (в тому числі відсутності на роботі більше трьох годин протягом робочого дня) без поважних причин;
 - нез'явлення на роботу протягом більш як чотирьох місяців підряд внаслідок тимчасової непрацездатності, не рахуючи відпустки по вагітності;
 - поновлення на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу;
 - появи на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп'яніння;
 - вчинення за місцем роботи розкрадання (в тому числі дрібного) майна власника, встановленого вироком суду, що набрав законної сили.
 Відмова від участі у страйку або мітингу не є підставою для звільнення!
 6. Значна роль у захисті працівників належить первинним профспілковим організаціям (профспілковому представнику) підприємств, установ, організацій, в яких Ви працюєте (у разі, якщо Ви є членом профспілки).
 У разі погроз звільнення зверніться із заявою до Профспілки на вашому підприємстві!
 7. ТОБТО У КОЖНОМУ ОКРЕМОМУ ВИПАДКУ ПОГРОЗ ЩОДО ЗВІЛЬНЕННЯ ВИМАГАЙТЕ ВКАЗАННЯ НА ПІДСТАВУ ТА ПРИЧИНИ ЗВІЛЬНЕННЯ, А ТАКОЖ НА ПРЕД’ЯВЛЕННЯ ДОКАЗІВ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ НАЯВНІСТЬ ТАКИХ ПІДСТАВ.
Такі поради поширює  ?#‎euromaidan? ?#‎євромайдан? ?#‎євромайданsos?
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую