ye-logo.v1.2

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо захоплення Хмельницької ОДА (ОНОВЛЕНО)

Євромайдан 2040
Фото: з архіву

Нікого до відповідальності притягувати не будуть.

17 лютого вступ у дію закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, що мали місце під час проведення мирних зібрань». Відповідно до закону, від кримінальної та адміністративної відповідальності звільнялися мітенгувальники, які брали участь у масових заворушеннях, зокрема у захопленні державних установ.

“На виконання цього закону, прокуратурою Хмельницької області закрито кримінальне провадження за фактом організації 24 січня масових заворушень, що супроводжувалась захопленням будівлі Хмельницької обласної державної адміністрації”, - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Аби скористатися законом про амністію, протестувальникам потрібно було виконати ряд вимог:
-звільнити усі зайняті під час акцій протесту будівлі чи приміщення органів державної влади та органів місцевого самоврядування;

-допустити до своїх робочих місць осіб, які там працюють;

-розблокування учасниками масових акцій протесту транспортних комунікацій на вулиці Грушевського у місті Києві та розблокування вулиць, площ, провулків, бульварів в інших населених пунктах України, крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту.

Нагадаємо, що хмельницькі майданівці частину барикад поблизу обласної державної адміністрації розібрали у неділю, 16 лютого.

«Кримінальне провадження щодо захоплення приміщень Хмельницької обласної державної адміністрації за усною вказівкою було направлене до прокуратури Хмельницької області для вивчення досудового розслідування та з'ясування законності проведення слідчих дій. Наразі ніякі гласні чи негласні слідчі дії та експертизи не проводяться, адже, якщо кримінальне провадження закрите, вони є незаконними. Рішення про закриття кримінального провадження прийняв процесуальний прокурор у справі. Кримінальне провадження може бути поновленне, але для цього потрібні вагомі нововиниклі обставини», - прокоментував заступник слідчого відділу слідчого управління обласного управління міліції Віталій Асмалян.
На думку же хмельницьких опозиціонерів відкриття кримінального провадження було надуманим та робилося лише задля тиску на протестувальників.
«Саме відкриття кримінального провадження було абсурдним. Ніхто не захоплював облдержадміністрацію і не блокував роботу. У працівників ОДА був вільний доступ до своїх кабінетів. Відкривали такі кримінальні провадження по усій Україні лише для тиску на опозицію. На сьогодні провадження закритті і, на скільки мені відомо, свідків уже не допитують. Думаю, що поновити їх не зможуть, адже для цього потрібно провести голосування у Верховній Раді та скасовувати закон про амністію. Потрібних голосів не набереться», - запевняє депутат Хмельницької обласної ради Іван Гончар.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую