ye-logo.v1.2

"Шви та розриви" у повітрі Хмельницького Сергій Жадан заповнить віршами

Афіша 2337

До Хмельницького відомий письменник приїде 29 квітня і привезе свою нову книжку «Життя Марії».

Організовує подію Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. Після Хмельницького, поспілкуватися з письменником зможуть і в Кам'янці-Подільському. Туди Жадан приїде 1 травня. Загалом, презентація книжки відбудеться у 33 містах країни.
Поет, письменник та перекладач Сергій Жадан разом із президентом літературної корпорації Святославом Померанцевим зустрінуться зі студентами місцевих вишів, проведуть дискусію-презентацію та поспілкуються з журналістами.
На думку автора, подібні заходи важливі тому, що змінилась країна, змінилось повітря.
«У ньому надто багато швів та розривів. Їх потрібно чимось заповнювати. Можна спробувати заповнити їх віршами», - каже Сергій Жадан.

Події відбудуться у рамках проекту «Війна та культура: діалог ворогів», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Життя Марії» нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана. Вона містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написані та перекладені переважно протягом останнього року. За словами Сергія Жадана, ця книжка про любов і ненависть. «Вона особлива тим, що писалась як щоденник – за доволі короткий термін. Відрізняється особливо контрастним поєднанням внутрішнього та зовнішнього, світлого та темного».
Як зазначає редактор книжки Олександр Бойченко, «найлегше заняття в часи війни – ненавидіти чужих. Найважче – досягати порозуміння. Навіть зі своїми. Але треба намагатися, інакше війна ніколи не закінчиться. А щоб порозумітися, необхідно розмовляти. З ким завгодно, як завгодно і про що завгодно. Головне – не втрачаючи людяності, тобто любові й уваги. У поетичній збірці «Життя Марії» Сергій Жадан розмовляє – про найдорожчі листи і спалені мости, втрачені місця і зруйновані міста. Розмовляє римованими віршами й верлібрами, власними і перекладеними словами. Розмовляє зі своїми й чужими, зі святими й не дуже, з убитими військовими і живими біженцями, з Рільке, Мілошем і, звісно, з нами. Щоб врятувати – якщо не нас, то хоча би наших дітей».  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую