ye-logo.v1.2

Додаткові 30 мільйонів гривень з держбюджету отримав Хмельницький у 2016 році завдяки сприянню нардепа Сергія Мельника На правах реклами

Політика 3324
Від початку 2016 року до народного депутата Сергія Мельника звернулись уже понад 700 громадян з різних питань
Від початку 2016 року до народного депутата Сергія Мельника звернулись уже понад 700 громадян з різних питань. Фото: з архіву редакції

Гроші приходили на різні сфери: освіту, медицину, розвиток інфраструктури та інше.

Від початку своєї каденції Сергій Мельник, постійно працює над вирішенням повсякденних, але надзвичайно важливих питань для мешканців міста. Здебільшого їх вирішення можливе лише при наявності достатнього фінансування. Тому залучення коштів у 187 округ є одним із пріоритетних питань у діяльності народного обранця.

З початку 2016 року за безпосереднього сприяння Сергія Івановича місто Хмельницький додатково отримало з державного бюджету кошти в сумі майже 30 млн. гривень.

Напередодні нового навчального року чудовий подарунок отримали найменші хмельничани мікрорайону Ружична. Оновлений дитячий садок відкрили урочисто, відсвяткували гарно і лише вузьке коло осіб знало, що можливим будівництво садочка стало у другому півріччі 2015 року, коли завдяки Сергію Мельнику із державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку міста Хмельницького було виділено 15 млн. грн.. Ці кошти планувалось направити на реконструкцію дошкільного навчального закладу № 3 з добудовою приміщень на чотири групи у провулку Успенського, 5. Проте, освоїти таку суму коштів до кінця року забудовнику виявилось проблематично. Тому, за домовленістю з міською владою на реконструкцію даного дошкільного навчального закладу направили лише 3,9 млн. грн. за умови, що у 2016 році кошти на завершення реконструкції будуть виділені з міського бюджету. І ось в серпні цього року відбулось урочисте відкриття дошкільного навчального закладу № 3. 

Під час урочистого відкриття дитячого садочка Сергій Мельник подарував господарям телевізор та побажав діткам гарного навчання в оновленому закладі.

Решта ж коштів, від тих 15 мільйонів гривень, які надійшли з держбюджету, були направлені на придбання 2-х нових тролейбусів для оновлення рухомого складу ХКП «Електротранс». На них витратили 8,4 мільйона гривень. Ще 2,7 мільйона використали на завершення будівництва житлового будинку по вул. Озерна, 6/2А згідно Державної цільової програми.

За безпосередньої участі народного обранця відновили будівництво комплексу Хмельницького музичного училища із музичною школою-студією по вулиці Прибузькій, 8. Згідно розпорядження Кабміну, на будівництво музучилища виділено 13,5 млн.гривень. Хмельницьке музичне училище ім. В.І.Заремби – це провідний академічний мистецький навчальний заклад, який проводить підготовку кваліфікованих фахівців для галузі культури. Завершення будівництва нового навчального корпусу та добудова великого концертного залу відкриє нові можливості для розвитку закладу, проведення численних концертних та просвітницьких заходів для громадськості міста.

На сьогоднішній день завершуються роботи по реконструкції легкоатлетичного ядра на спортивному комплексі «Поділля», що на Проскурівській, на які, за сприяння Сергія Мельника, в травні поточного року Кабінет Міністрів України виділив 6,74 млн. гривень. До цього часу Хмельницький був єдиним обласним центром, де не було легкоатлетичних бігових доріжок та секторів на центральному стадіоні, які б відповідали сучасним спортивним та санітарно-гігієнічним вимогам. Та вже незабаром професійні спортсмени, молодь та мешканці міста зможуть вдосконалювати там свою спортивну майстерність.

У своїй повсякденній роботі народний обранець значну увагу приділяє покращенню матеріально-технічної бази навчальних закладів міста. Так, в поточному році з державного бюджету було виділено 600 тис. грн. на облаштування сучасного спортивного майданчика із штучним покриттям у навчально-виховному комплексі № 6 по вул. Молодіжній, 5/1 (постанова Кабінету Міністрів України від 27.07.2016р. № 518). Також по 100 тис. грн. було виділено на придбання комп’ютерної техніки для спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 та спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів № 29 (постанова Кабінету Міністрів України від 26.10.2016р. № 755).

Крім того, Сергій Мельник вирішує і багато інших не менш важливих питань на окрузі за рахунок власних та залучених коштів.

Зокрема, у перші дні осені чудовий подарунок отримали маленькі містяни, що живуть у будинку № 18 на вулиці Інститутській. За сприяння Сергія Івановича у їхньому дворі було встановлено сучасний та яскравий дитячо-спортивний майданчик.

Свій подарунок отримали педколектив і школярі спеціалізованої загальноосвітньої школи № 19 І-ІІІ ступенів імені академіка М.Павловського та Хмельницької дитячої школи мистецтв. Для них були придбані багатофункціональні пристрої (принтер, ксерокс, сканер), які будуть незамінними помічниками в їхній щоденній роботі.

Командам-переможцям чемпіонату міста з баскетболу 3 на 3, що відбувався у місті Хмельницькому з нагоди Дня захисника України, було вручено баскетбольні м’ячі.

Нещодавно 18 комплектів учнівських парт отримали учні 2-го та 4-го класів колегіуму імені В.Козубняка. Ці шкільні парти мають функцію регулювання висоти, що важливо для формування правильної постави у дитини.

Не залишає Сергій Іванович поза увагою і питання охорони здоров’я. Керівництво Хмельницького міського перинатального центру до звернулось до народного обранця щодо придбання сучасного мамографічного комплексу. Дане медичне обладнання необхідне для проведення обстежень жінок міста з метою ранньої діагностики захворювань молочної залози. Саме тому, враховуючи гостроту даної проблеми, за сприяння Сергія Мельника, з державного бюджету були виділені 4,8 мільйона гривень (постанова Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 717) для придбання в Хмельницький міський перинатальний центр системи діагностичної рентгенівської для мамографії.

Для Хмельницького військового госпіталю було придбано вкрай необхідне сучасне медичне ліжко з протипролежневим матрацом. Воно виготовлено з сучасних, легких і міцних матеріалів, має антибактеріальне покриття. Бічні огородження легко складаються для полегшення доступу медичного персоналу до пацієнта. Ліжко є не лише зручним для пацієнтів, а й має суттєві переваги для кращого лікування хворого. В перспективі народний обранець планує придбати для даного медичного закладу ще одне аналогічне ліжко.

Не залишає Сергій Іванович поза увагою і людей похилого віку. На І півріччя 2017 року 190 ветеранів отримали від народного обранця передплату газети «Ветеран України», яка для багатьох є важливим джерелом інформації про новини та події, що відбуваються в країні. Подяками та цінними подарунками відзначено ветеранські хорові колективи від міста Хмельницького, які прийняли участь у VIII фестивалі ветеранських хорових колективів «Тобі Україно, пісенний наш скарб!».

Фото: kultura.km.ua

Нагальною потребою для членів садівничих товариств було проведення капітального ремонту автомобільної дороги від мікрорайону Книжківці до об’їзної дороги Хмельницького району. Цією дорогою користуються тисячі хмельничан, які є членами садівничих товариств «Будівельник», «Світлана», «Долина», «Аліса», «Подолянка», «Транспортник», «Степок», «Сонячний», «Ліра». Багато років поспіль, члени товариств за рахунок власних коштів здійснювали поточні ремонти щебеневого покриття, але це не давало необхідного ефекту. У зв’язку з цим, народним депутатом були направлені пропозиції щодо виділення коштів на даний об’єкт з державного бюджету. Результат не змусив себе довго чекати. В червні 2016р. згідно постанови Кабінету Міністрів України № 395 на капітальний ремонт даної дороги було виділено 3,5 мільйонів гривень і вже на початку осені дачники мали змогу діставатись до своїх ділянок відремонтованою дорогою.

Це далеко неповний перелік усіх добрих справ, які щоденно виконує Сергій Мельник. Від початку 2016 року до нього звернулись уже понад 700 громадян з різних питань.

За депутатського сприяння проведено ремонт дорожнього покриття провулку Достоєвського, відновлено додатковий автобусний рейс по маршруту «Хмельницький – Гнатівці», на весняно-літній період призначено курсування приміських поїздів сполученням Хмельницький – Старокостянтинів-1 – Хмельницький, через центр зайнятості працевлаштовано 5 осіб, придбано диван для дитини-сироти, надано спонсорську допомогу для поїздки юної спортсменки на чемпіонат Європи з шахів, надано фінансову допомогу 5-ти храмам міста на будівництво та проведення благоустрою територій та інше. Надано матеріальну допомогу більш ніж 120 заявникам та спонсорську допомогу 26 громадським і волонтерським організаціям міста.

Звернутися до народного депутата з пропозиціями або з особистих питань можна у громадську приймальню, що знаходиться у місті Хмельницькому за адресою провулок Пушкіна, 11 чи зателефонувавши за номером 70-27-03.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую