ye-logo.v1.2

Хмельничан навчатимуть, як писати для Вікіпедії

Афіша 2425
Вікізустріч у Хмельницькому відбудеться 30 січня з 10:00 до 15:00 години
Вікізустріч у Хмельницькому відбудеться 30 січня з 10:00 до 15:00 години. Фото: wikimedia.org

Хмельницький долучився до Вікімарафону, присвяченому 13-річчю української Вікіпедії.

30 січня 2017 року українська Вікіпедія святкуватиме 13-річчя від часу створення першої статті. З цієї нагоди Громадська організація «Вікімедіа Україна» оголосила про проведення Вікімарафону з написання нових статей до української Вікіпедії, який триватиме упродовж 28-30 січня 2017 року. Його мета – наповнити україномовний розділ Вікіпедії рекордною кількістю статей!

Взяти участь у марафоні можуть усі без винятку, навіть новачки: потрібно лише написати нову статтю на будь-яку тему. Це може бути стаття про ваш улюблений фільм, гурт, спортивний клуб, породу собак, улюблене місто за кордоном, про тему, в якій ви є експертом, про історичну особу, якою ви цікавитесь тощо. Також існують списки тем, про які ще немає статтей в українській Вікіпедії. А ще можна робити переклади з іншомовних версій Вікіпедії.

Детальніше про це будуть пояснювати на Вікізустрічах, які відбудуться у різних містах України. На них учасники зможуть поспілкуватися з досвідченими дописувачами енциклопедії, дізнатися більше про її функціонування і навчитися створювати і редагувати сторінки Вікіпедії.

У Хмельницькому така зустріч відбудеться в понеділок, 30 січня, у читальному залі центральної міської бібліотеки (вул. Подільська, 78). Її проведе досвідчений вікіпедист Аліна Возна, яка за два з половиною роки вже створила 94 статті і зробила понад 5 тисяч редагувань в українській Вікіпедії.

Упродовж п’яти годин, з 10:00 до 15:00, вона навчить хмельничан писати і завантажувати статті до Вікіпедії. Учасникам бажано завчасно обрати тему для створення статті і підібрати надійні та авторитетні джерела. Також статтю можна підготувати заздалегідь, а вже під час акції лише зберегти у Вікіпедії.

Детальніше з умовами акціії можна ознайомитися на сторінці Вікімарафону.

Довідка:

Українська Вікіпедія займає 16-те місце за кількістю статей серед 295 мовних розділів онлайн-енциклопедії, і в ній налічується понад 670 тисяч статей. Щомісяця сторінки україномовного розділу отримують понад 50 млн переглядів.

Перша акція з написання статей якомога більшою кількістю україномовних користувачів відбулася 27 квітня 2014 року, і була присвячена пам’яті Ігоря Костенка, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вул. Інститутській у Києві. Ігор Костенко одним з перших розвивав і прагнув реалізувати ідею такої акції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую