ye-logo.v1.2

До червня на Хмельниччині заборонять ловити рибу

Суспільство 1607
Через нерест заборонили рибалити
Через нерест заборонили рибалити. Фото: firtka.if.ua

Порушення караються штрафом.

З 1 квітня у 21 області України, в тому числі на Хмельниччині, стартує нерестова заборона на вилов риби.

Як наголошують у Держрибагентстві, дотримання рибалками-любителями та рибалками-промисловиками правил є вкрай важливим під час нересту, оскільки він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Під час нересту заборонено проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалкам-любителям під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега у межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначенні у наказах). Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства, проведення підводного полювання.

В усіх водосховищах області заборонено рибалити до 9 червня, у річках - до 20 травня, а в придаткових системах водойм - до 29 червня. У річці Дністер з усіма притоками - до 9 червня.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої» лінії Держрибагентства: 0-800-50-52-50.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства становить від 34 до 170 грн., за грубе порушення правил рибальства – від 340 до 680 грн.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую