ye-logo.v1.2

Подробиці аварії на Львівському шосе: жінку з двома дітьми на «зебрі» збив 80-річний викладач ХНУ

Суспільство 10025
Автомобіль збив жінку на "зебрі"
Автомобіль збив жінку на "зебрі". Фото: hm.npu.gov.ua

Після ДТП доцентові стало зле, схопило серце.

 Хмельничанка Мар’яна Івах та її діти, 2-річна дівчинка та 5-річний хлопчик, яких 10 квітня ввечері збив автомобіль, зараз у реанімації, за їхнє здоров’я борються медики. Як стало відомо, за кермом «Renault Logan», який на «зебрі» наїхав на сім’ю, був 80-річний викладач ХНУ, кандидат наук Борислав Волинський.

Як розповідає мати Мар’яни, всі троє зараз у реанімаційному відділенні. Жінка – в обласній лікарні, у відділенні нейрохірургії. Загрози життю немає однак стан важкий, у неї перелом черепа. Мар’яна вже опритомніла, та говорити їй поки важко. Хлопчик і дівчинка – в дитячій лікарні під наглядом медиків.

«Вони поверталися з благодійного концерту з філармонії, сіли в тролейбус і поїхали на Львівське шосе, вийшли на зупинці «Шиномонтаж». Вони так завжди їдуть. Дійшли до світлофора, пішли по «зебрі». Не доходячи до своєї сторони дороги, їх збив автомобіль, який їхав від Катіону. Удар пішов по малому, а тоді її вдарило. Дівчинку вона прикрила собою і вони разом впали», - розповідає мати потерпілої в аварії Надія Черниш.

Жінка не розуміє, як це могло трапитися, адже дорога там добре освітлена. Каже, що Мар’яна була в білому светрі, дитина в рожевій курточці. Зараз Надія Миколаївна сподівається, що діти якомога швидше видужають.

В автомобілі пошкоджене лише лобове скло

Водій «Renault Logan» - колишній викладач Хмельницького національного університету 80-річний Борислав Волинський. Розповідає, що в університеті пропрацював 50 років, від асистента до доцента, і вже три роки як вийшов на пенсію. Говорить, що повертався тоді з дачі. Мар’яни з дітьми на дорозі не бачив, але того, що винен – не заперечує.

«То була десь 20:30 година, я їхав з дачі по лівій стороні дороги. Їхав спокійно, перед світлофором швидкість була 60 кілометрів, дорога чиста. Проїхавши перехрестя, відчув удар в лобове скло з правого боку. Я різко натис на гальма. Машина зразу зупинилася, я вийшов, дивлюся переді мною жінка. Як це сталося, не знаю. От таке трапилося, повернути назад неможливо. Я не хворію, не п’ю, не був втомлений. Взагалі за кермом з 1958 року, ніколи ніяких аварій не було», - говорить Борислав Савелійович.

Чоловік каже, після аварії в нього погіршилося здоров’я, був передінфарктний стан, тепер трохи легше, приїхала донька.

«Звісно, я буду оплачувати лікування, вчора подзвонив сестрі, щоб виставила на продаж наш батьківський дім. Я пенсіонер, хоч в мене наукова пенсія, грошей не вистачить на все. Я вже 3 роки не працюю», - пояснює Борислав Савелійович.

Крім того, за його словами, виникли проблеми зі страховим полюсом. Як виявилося, в страховій зробили помилку в одній цифрі номера автомобіля. Борислав Савелійович телефонував до головного офісу фірми, помилку виправили.
На лікування Мар’яни Борислав Волинський вже дав гроші. За словами її матері, - 15 тисяч гривень. Надія Миколаївна каже, їх вистачить хіба на тиждень, на все лікування необхідні великі кошти. Проте жінка додає, що нічого не вимагає: «Якщо хочуть допомогти – це їхнє рішення. Ця участь добровільна і совісна», - говорить вона.

Як повідомила речниця хмельницької поліції Катерина Шкуратова, за фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає максимальне покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років. Зараз слідчі працюють над з’ясуванням усіх обставин події.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую