ye-logo.v1.2

Як правильно заплатити за воду, якщо тарифи змінили в середині місяця

Суспільство 5606
За новими тарифами хмельничани платитимуть в червні, коли розраховуватимуться за спожите в травні
За новими тарифами хмельничани платитимуть в червні, коли розраховуватимуться за спожите в травні. Фото: korrespondent.net

Відсьогодні в Хмельницькому подорожчала вода і в червні може виникнути плутанина при сплаті.

Нові тарифи на водопостачання та водовідведення, які для абонентів «Хмельницькводоканалу» затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вступив у дію. І в сподивачів, які в червні будуть платити за спожиту в травні воду, може виникнути плутанина.

Для тих споживачів, в яких не має приладів обліку води, все наче просто. «Хмельницькводоканал» порахує їм за нормами 11 днів за старим тарифом, а решту за новим. А ось як буде з тими, в кого лічильники? Адже довести, що, до прикладу, за 11 днів ви спожили 5 кубічних метрів води, а потім ще 10 – навряд чи вдасться.

«Будемо виводити середній показник споживання, - пояснює директор «Хмельницькводоканалу» Віталій Кавун. – До прикладу, людина за місяць спожила 5 кубічних метри. У травні в нас 31 день, тому поділило 5 «кубів» на дні, щоб вивести середній показник. І тоді 11 днів нарахуємо за старим тарифом, а решту 20 – за новим». Отож, споживачам, аби правильно сплатити за воду та стоки, потрібно порахувати такий середній показник. Або заплатити за все по-старому, чи по-новому. «Якщо споживачі заплатять за спожите в травні за старим тарифом, то в них автоматично буде борг. Якщо за новим – то переплата», - продовжує Віталій Борисович.

Нагадаємо, тарифи на водопостачання та водовідведення зросли, в середньому, на гривню за кожен кубічний метр.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую