ye-logo.v1.2

У Хмельницькому районі зросла кількість повідомлень про випадки домашнього насильства та шахрайства

Кримінал 685
До поліції в Хмельницькому надійшло понад 700 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства
До поліції в Хмельницькому надійшло понад 700 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. Фото: ілюстративне pixabay.com

За словами заступника начальника Хмельницького райуправління поліції Дмитра Заславського, за останній рік таких звернень стало більше.

За останній рік кількість повідомлень про випадки домашнього насильства та шахрайств, зафіксованих правоохоронцями, зросла. Про це повідомив заступник начальника Хмельницького райуправління поліції Дмитро Заславський.

За його словами, від початку року в Хмельницькому до поліції надійшло понад 700 заяв та повідомлень про вчинення домашнього насильства. Приблизно стільки ж – звернень з приводу шахрайств.

Як зазначає Дмитро Заславський, уже від початку року в Хмельницькому поліцейські склали близько 200 адміністративних протоколів за статею 173-2 (Домашнє насильство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Утім, додає він, за домашнє насильство передбачена також і кримінальна відповідальність.

«Зокрема у Хмельницькому районі цього року поліцейські оголосили підозри уже близько 10 домашнім насильникам. Тут проблема полягає в тому, що часто жертви відмовляються від своїх звинувачень. Хоча загалом, за останній рік звернень до поліції щодо вчинення домашнього насилля стало більше», – каже Дмитро Заславський.

Окрім повідомлень про домашнє насильство, каже правоохоронець, почастішали і випадки вчинення шахрайств. Фото: Хмельницького райуправління поліції

Окрім повідомлень про домашнє насильство, додає правоохоронець, почастішали і випадки вчинення шахрайств.

«Незважаючи на постійну профілактичну роботу з боку працівників поліції, усе більше громадян стає жертвами шахрайських схем. Фейкова допомога постраждалим від війни, дзвінки від «псевдобанкірів», шахрайства під час купівлі-продажу в інтернеті та схема «ваш родич у біді» - найрозповсюдженіші з них. Однак, це далеко не повний перелік маніпуляцій, до яких вдаються зловмисники», - зазначає підполковник поліції.

Так, сьогодні «популярності» набуває шахрайство, пов'язане з інвестиціями у електронну валюту.

«Зловмисники в соціальних мережах та месенджерах пропонують довірливим громадянам «заробити» на купівлі-продажі криптоактивів, обіцяючи при цьому надприбутки. Але після одержання коштів, ошуканих клієнтів блокують. Був випадок, коли шахраї виманили у жителя Хмельницького району, який намагався заробити на псевдо-біржі, майже 100 тисяч гривень», - розповідає Дмитро Заславський.

Тож правоохоронець закликає громадян бути обачними, користуватися тільки перевіреними сайтами, не довіряти незнайомцям в мережі та тримати особисті дані в секреті.

Читайте також: Закон про мобілізацію опубліковано: коли він вступить в силу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую