ye-logo.v1.2

Актори Хмельницького драмтеатру покажуть «виставу в укритті» під час закордонних гастролей

Культура 469
Виставу «Маріуполь_надія на світанок» покажуть для глядача у Кракові та Барселоні
Виставу «Маріуполь_надія на світанок» покажуть для глядача у Кракові та Барселоні. Фото: колаж автора

В рамках виграного гранту інтерактивну виставу-перформанс «Маріуполь_надія на світанок» побачать глядачі у двох європейських країнах – Польщі та Іспанії.

Актори Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Старицького днями вирушили на тижневі закордонні гастролі. Це стало можливим завдяки співпраці з іноземними партнерами, а також виграному гранту. Проєкт реалізовують за допомогою партнерів Fundacja Widowisk Masowych (Польща) та Ukrainian Association «Djerelo» (Іспанія).

Відповідно покази вистави «Маріуполь_надія на світанок» 23 квітня відбудеться у Кракові, а 25 та 26 квітня — у Барселоні. Для іноземних глядачів підготували субтитри польською і синхронний аудіопереклад іспанською. Наразі актори вже перебувають у Польщі та готуються до зустрічі з глядачем.

Творчий колектив театру Старицького

У рамках закордонних гастролей творчий колектив зіграє виставу з елементами арттерапії тричі. Фото: з фейсбуку Марини Бортник-Гулеватої

«На прем'єрні покази вистав ми запросили польських та іспанських архітекторів, представників будівельної галузі й різних інвесторів, щоб розповісти й показати необхідність їхнього долучення до відбудови України. Також проєкт націлений мотивувати українців, які зараз перебувають в Іспанії та Польщі, повернутися на Батьківщину для її подальшої реконструкції», — зазначила керівниця літературно-драматургічної частини театру Марина Бортник-Гулевата.

Виставу з елементами арттерапії, яка грається в укритті, адаптували для закордонного глядача, щоб максимально передати атмосферу того, що відчували українці, перебуваючи в захисних спорудах. Для цього, окрім звукового супровіду, також будуть використовувати додаткові картини зруйнованих будівель Маріуполя. Проте, на жаль, зіграти виставу повноцінно в укритті не вийде – у мирних країнах їх просто немає, але завдяки допомозі партнерів на місцях, вдалося знайти необхідні приміщення. Тому принцип взаємодії акторів з глядачем під час вистави збережеться як і процес малювання.

Читайте також: В укритті та під звук сирен: колектив драмтеатру Старицького показав виставу в Миколаєві

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую