ye-logo.v1.2

Родинам полеглих на війні захисників із Шепетівщини вручили державні нагороди

Суспільство 598
На Шепетівщині сім
На Шепетівщині сім'ям загиблих Героїв вручили державні нагороди. Фото: з фейсбуку Олексія Глушакова

Посмертними орденами вшанували пам'ять п'ятьох українських воїнів.

Сьогодні, 23 квітня, п'ятьом сім'ям полеглих на російсько-українській війні захисників із Шепетівського району передали високі державні нагороди. Про це повідомив голова Шепетівської районної держадміністрації Олексій Глушаков. 

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку, орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджений:

старший лейтенант Олександр Петрович Яцюк. 29-річний захисник проживав у Шепетівці. У лавах ЗСУ був старшим лейтенантом, командиром інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти. Загинув у бою 22 жовтня 2023 року.

Посмертними Орденами «За мужність» ІІІ ступеня вшанували пам'ять:

старшого солдата Івана Олександровича Леончука. 26-річний воїн був жителем села Коськів. 19 грудня 2022 року неподалік від Бахмута його життя обірвалося від ворожого обстрілу.

Солдата Андрія Руслановича Гриня. 30-річний захисник у цивільному житті працював залізничником. З початком повномасштабної війни з рідними братами вирішив стати на захист Батьківщини та пішов добровольцем. У лавах ЗСУ був солдатом самохідного артилерійського взводу. Загинув Андрій Гринь 25 січня 2023 року на Донеччині.

Солдата Аркадія Миколайовича Голика. Захисник був жителем села Брикуля. У лавах ЗСУ був водієм кулеметного взводу стрільців. Під час відбиття штурмових дій поблизу населеного пункту Соледар на Донеччині потрапив під ворожий обстріл. Від отриманого важкого поранення помер 29 грудня 2022 року в лікарні ім. Мечникова.

Солдата Олександра Сергійовича Савчука. 34-річний шепетівчанин на фронті був стрільцем-помічником гранатометника. Загинув 12 липня поблизу населеного пункту Новоселівське Луганської області.

Вічна шана та пам'ять полеглим українським захисникам...

Читайте також: Меморіальна дошка на честь захисника Ростислава Остафійчука з'явилася на Кам'янеччині

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую