ye-logo.v1.2

Погода на завтра – 2 липня грози можуть послабити спеку на Хмельниччині

Суспільство 483
У західні області завтра завітає атмосферний фронт, який нарешті послабить спеку
У західні області завтра завітає атмосферний фронт, який нарешті послабить спеку. Фото: автора

Також очікується рвучкий вітер.

У вівторок, 2 липня, на Хмельниччині синоптики прогнозують зниження температури на кілька градусів, а також подекуди дощі.

За інформацією Хмельницького обласного центру з гідрометеорології, короткочасні дощі можливі на всій території області, місцями гроза. Вітер північно-західний 5-10 метрів за секунду, вранці та вдень місцями пориви 15-20 метрів за секунду.

Щодо температурних показників, то по області вночі прогнозують 16-21 градус, вдень 23-28. У Хмельницькому нічна температура очікується на рівні 17-19 градусів, вдень 25-27.

В той час, коли завтра, 2-го липня, у більшості наших областей максимальна температура повітря досягатиме пекучих +32..+37 градусів, на Хмельниччині, буде відносно комфортно.

«У західні області завтра завітає атмосферний фронт, який нарешті послабить суттєво спеку, там у вівторок передбачаються пречудові +23..+27 градусів, - прогнозує синоптиця Наталка Діденко. - На заході пройдуть дощі з грозами. Через значні контрасти в зоні фронту дощі переходитимуть у сильні зливи, можливі шквал та град».

Не дивлячись на зниження температури та дощі, за інформацією Українського гідрометеоцентру, Україна цього тижня буде однією з найспекотніших країн в Європі.

«Наразі, температури в Україні можна буде порівняти із Середземноморськими. Так, українська спека сягатиме тих же значень, що в Італії та Греції, тобто 30-34 градуси», - зазначають синоптики.

Додають, що в Україну розпечене повітря надходить з Аравії. Поширюючись з південного сходу, воно накриває майже всю країну, трішки не дотягуючись до наших західних кордонів. Тому західний регіон України має дещо нижчі температури - до 30 градусів.

«Саме таким процесом обумовлена затяжна хвиля спеки в Україні, що триватиме ще і цього тижня, щодня фіксуються температури вищі за норму. А в регіонах, де прогнозуватимуться короткочасні дощі спека поєднуватиметься із вологою, створюючи ефект парнику і задухи», - кажуть синоптики.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую