ye-logo.v1.2

Чи може новообраний глава держави подолати корупцію та хабарництво?

Політика 1530

Із таким запитанням кореспондент «Є Поділля» звернувся до представників політичних партій

Костянтин Омельчук, голова обласного осередку Української народної партії:
«В кожної владної одиниці є певні механізми, щоб змінити ситуацію з корупцією та хабарництвом. Але потрібно мати політичну волю до цього. Не обов’язково це мають бути Президент, Кабінет Міністрів чи Верховна Рада, це може будь-хто із високопосадовців, який бачить, що хтось щось не робить, або робить не так, і звернутися до громадськості. В кожного є свої важелі впливу! До того ж, спершу з’являється не той, хто бере, а той, хто дає. Тому кожен українець може змінити ситуацію. Потрібна лише політична воля для того, щоб розпочати боротьбу із хабарництвом та корупцією. Нині, я так вважаю, її немає».

Ігор Сабій, голова обласної організації ВО «Свобода»:
«Якщо новообраний Президент не проведе люстрацію, то й не подолає це явище. В разі, якщо до влади прийде Президент, який поміняє лише «карти в колоді», то нічого не зміниться. Для того, щоб боротися з корупцією, має бути політична воля. Все решта – то дурниці. Потрібно приводити до влади нових людей, робити люстрацію і лише тоді буде подолана корупція».

Михайло Войтюк, заступник голови обласного відділення Партії регіонів:
«У Президента достатньо повноважень, щоб ефективно керувати країною. Все залежить від самої особистості – як вона розуміє свою посаду, як вона може використовувати ті чи інші важелі, чи вона «чиста» перед народом тощо. Корупція починається з Президента. Тому потрібно, щоб цю посаду обіймала особа, не замішана в корупційних скандалах».




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую