ye-logo.v1.2

«Самопоміч» заявляє про тиск і погрози, а «Свобода» закликає депутатів саморозпуститися і йти на нові вибори

Політика 2436
Якщо я ще раз почую такі висловлювання у бік нашої фракції, я озвучу ці прізвища і буду звертатися у відповідні органи», – заявив Олександр Васильович.
Якщо я ще раз почую такі висловлювання у бік нашої фракції, я озвучу ці прізвища і буду звертатися у відповідні органи», – заявив Олександр Васильович.. Фото: автора

Так у Хмельницькій облраді депутати обговорювали питання третього заступника голови ради.

Баталії, суперечки і навіть блокування трибуни відбувалися сьогодні у залі засідань облради.
Суперечливим стало питання внесення у порядок денний сесії обласної ради питання про третього заступника.
44 депутати проголосували «за» третього заступника, на що фракція «За конкретні справи» відреагувала блокуванням трибуну, паралізуючи роботу ради.

«Сьогодні це питання принципово не може бути включено до порядку денного, бо воно не пройшло процедуру розгляду», – заявила голова фракції Неоніла Андрійчук.

В унісон з «конкретними» спрацював і «свободівець» Іван Гончар, зазначивши, що порушення процедури є, і не варто включати це питання до порядку денного.

«Якщо ми не можемо тут домовитися, то давайте розпустимося, йдемо на нові вибори і нехай прийдуть нові люди і приймають рішення, не порушуючи закон», – заявив Іван Гончар.

Голова аграрної фракції Сергій Іващук заявив, що це «цирк зі спектаклем однієї фракції», бо, мовляв, у «конкретних» є дві думки: їхня і неправильна.

«Треба зважати на думку тих 44 депутатів, які проголосували «за», а не щоразу, коли рішення не по-вашому, блокувати трибуну і залишати всю область без бюджету і вирішення інших, не менш важливих питань», – звернувся до колег із «конкретної» фракції Сергій Іващук.

Обурився такою поведінкою колег і Олександр Драган, кандидатура якого обговорювалася в кулуарах і була озвучена Михайлом Загородним напередодні, як найімовірніша на посаду першого заступника.

«Мені, як голові фракції, в цих стінах, уже двічі звучала пропозиція, яку я озвучу, поки що без прізвищ. Мені сказали: ви там не дуже виступайте, бо у вас працюють представники соціальної та бюджетної сфери. Враховуючи це, мені страшно сьогодні подумати, що ці люди, які тут блокують трибуну і разом з іншими політичними силами узурпують владу в обласній раді і будуть розказувати, хто і в якій сфері працює. Якщо я ще раз почую такі висловлювання у бік нашої фракції, я озвучу ці прізвища і буду звертатися у відповідні органи», – заявив Олександр Васильович.

«Питання зараз не у кількості заступників. Вчора на засіданні вас не турбувало питання порушення регламенту, а лише турбує питання першого заступника. Дуже хочете – беріть його!» – заявив Олександр Драган.

Однак на запитання, чи означає це, що він відмовляється від подальшого висунення його на цю посаду, Олександр Васильович коротко сказав: «Ні!».

Депутати фракції "За конкретні справи" уже вдруге блокують трибуну обласної ради через незгоду із рішеннями колег. 

Неоніла Андрійчук відразу ж заперечила можливість погроз представниками її фракції, і заявила, що якщо такі факти є, вони готові «розглянути і засудити такі дії»: Я офіційно заявляю, що наша фракція не претендує сьогодні на будь-які посади в обласній раді.  
Трохи згодом, Неоніла Андрійчук в коментарі для сайту «Є» зазначила, що фракція «За конкретні справи» висувати самостійно кандидатуру не буде, але якщо Михайло Загородний запропонує «конкретним» посаду, то вони погодяться. Якщо ж такого не станеться, то знову блокувати трибуну, чи чинити опір не будуть.

«Для нас принципово, щоб усі розуміли: ми не лобіюємо свої інтереси, а лише вимагаємо дотримання закону України. У випадку, якщо нас не почують, ми залишаємо за собою право відстоювати свою позицію у суді», – заявила Неоніла Андрійчук.

В результаті після чергової перерви та перемовин Михайло Загородний заявив, що питання внесення змін до регламенту роботи, структури обласної ради та обрання заступників переноситься на спеціальну кадрову сесію, розпорядження про скликання якої підпишу уже в наступні кілька днів.

Чи поставлять крапку у питаннях заступників, і кого пропонуватиме на цю «кадрову сесію» Михайло Загородний, читайте уже зовсім скоро в інтерв’ю голови ради для сайту «Є».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую