ye-logo.v1.2

Депутату Хмельницької облради загрожує до чотирьох років позбавлення волі

Політика 8384
Віктору Бурлику, якщо йому оголосять підозру, а потім ще й визнають винним, можуть обмежити або позбавити волі
Віктору Бурлику, якщо йому оголосять підозру, а потім ще й визнають винним, можуть обмежити або позбавити волі. Фото: автора

У разі, якщо його визнають винним у тому, що сталося в перерві пленарного засідання позачергової сесії.

Минуло два дні, як у фойє приміщення Будинку рад, розтрощили прохідну. З цього приводу розгорілася чимала дискусія. А правоохоронці того ж дня зареєстрували подію в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

«Було відкрито кримінальне провадження за фактом, - каже керівник прес-служби обласного управління Нацполіції Інна Глега. – Поки що нікому підозру не оголошували, лише встановили збитки – 42 тисячі гривень».

Кримінальне провадження відкрите за статтею 296 частиною другою Кримінального кодексу України «Хуліганство», яке було вчинено групою осіб. Хто були тими хуліганами, офіційно, поки що нікому підозру не оголошували. Однак, серед тих, хто трощив турнікет, як видно на відео, був депутат обласної ради Віктор Бурлик. Він, власне, і не заперечує це. Після сесії обласної ради, пан Віктор в розмові з журналістом «Є» пояснив свої дії: «Цей турнікет – як плювок в обличчя. Голова облради не давав дозволу на його встановлення, обласна рада – також. Ми вимагали демонтувати його, але голова ОДА Олександр Корнійчук не зробив цього. Ось ми і демонтували».

Згодом Віктор Бурлик на своїй сторінці у «Фейсбук» не лише розмістив відео «демонтажу», а написав власну думку: «Свої сьогоднішні дії вважаю виконанням рішення ради та волі хмельничан. Натомість, на мою думку, самовільне встановлення турнікету головою Хмельницької ОДА є перевищенням службових обов'язків. Гадаю, це було вчинено з хуліганських мотивів. Зі свого боку пану Корнійчуку можу лише порекомендувати поставити турнікет на вході до свого кабінету (або ж будку із собакою), якщо ж голова ОДА так остерігається чогось чи боїться бути ближчим до хмельничан».

«Фейсбучна» реакція Олександра Корнійчука «пролунала» ввечері 16 березня, назвавши все дешевим піаром. «Ми ж усі добре розуміємо, для чого депутати від ВО «Свобода» влаштували увесь цей перфоменс із кувалдою, розбитим склом та рештками турнікету, які принесли під мій кабінет. Влаштували гарну картинку для ЗМІ. З огляду на рейтинг «Свободи», який безустанно падає, і в місті Хмельницькому також, це зайве нагадування про себе журналістам. Бо якби цей турнікет їм насправді так дошкуляв, то вони б його зняли тихо і без зайвого галасу», - написав голова Хмельницької облдержадміністрації.

Якщо ж «демонтажників» притягнуть до кримінальної відповідальності, то їм загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або й взагалі позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Та кому ж належить розтрощений турнікет, поки що офіційно так ніхто і не сказав. Утім, за даними «Незалежного громадського порталу», обладнання контрольно-пропускного пункту, вартість 43,2 тисячі гривень, належить ПАТ «Завод «Темп». Воно було передано облдержадміністрації в листопаді 2016 року на безоплатне зберігання.

Нагадаємо, Віктора Бурлика обвинувачували в організації масових заворушень під стінами парламенту 31 серпня 2015 року. Тоді йому загрожувало до 8 років позбавлення волі. Але справу проти нього закрили.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую