ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада розглянула питання червоно-чорного прапора

Політика 7518
Обласна рада прийняла рішення про червоно-чорний прапор визвольної боротьби
Обласна рада прийняла рішення про червоно-чорний прапор визвольної боротьби. Фото: Артема Баландіна

Депутати підтримали запропоноване рішення.

Проект рішення “Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Хмельницької області” набрав 51 голос “за”. А тому на будівлі облради та її cтруктурних підрозділах поруч із державним прапором майорітиме і червоно-чорний.

Проект рішення у порядку денному стояв під номером два. Але як і 22 березня, пролунала пропозиція проголосувати його першим. Цього разу так пропозиція набрала необхідну кількість голосів.

Перед депутатами виступив Олександр Попов, учасник АТО, який закликав обранців підтримати проект рішення. Ще один учасник АТО заявив: “Це прапор перемоги, насамперед. Прапор боротьби з московськими окупантами”.

Отож, голосування, і “за” - 51, “утримався” - 1, не голосували 5 депутатів. Цікаво, що на табло з результатами можна було побачити навпроти прізвища екс-голови фракції ВО "Свобода" Івана Гончара - не голосував. Утім, як запевнив журналіста сайту "Є" Іван Ярославович, він голосував "за". "Можливо, кнопка не спрацювала, тому я напишу заяву, щоб мій голос зарахували на підтримку проекту рішення", - зазначив пан Гончар.

Як заявив голова облради Михайло Загородний, він дає доручення апарту ради підготувати звернення до Українського інституту національної пам'яті, щоб надали перелік пам’ятних дат, пов’язаних із визначиними подіями та постатями національно-визвольної боротьби. Саме в такі дні й вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

До речі, у своєму рішенні облрада передбачила зверненя до парламенту з пропозицією визнати червоно-чорний прапор як бойовий прапор національно-визвольної боротьби народу на законодавчому рівні.

Нагадаємо, що за сесією Хмельницької обласної ради можна спостергіати в прямому ефірі на сайті "Є".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую