ye-logo.v1.2

У «Чесно» заявили, що парламентарка від Хмельниччини «кнопкодавила»

Політика 5088
Олену Копанчук звинуватил ив неособистому голосуванні
Олену Копанчук звинуватил ив неособистому голосуванні. Фото: facebook.com/olena.kopanchuk

Сталося це на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради України.

Сьогодні, 11 вересня, у русі «Чесно» повідомили, що спіймали на неособистому голосуванні вже третього обранця. Цього разу депутатку від «Слуги народу» Олену Копанчук, яка була обрана до парламенту на окрузі №189 (місто Нетішин, Білогірський, Ізяславський, Красилівський та Теофіпольський райони), декларацію якої нещодавно аналізував сайт «Є». 

«Вона кнопкодавила сьогодні о 13:32, під час голосування за законопроект про внесення змін до закону «Про будівельні норми» щодо удосконалення нормування у будівництві (№1052) за основу», - повідомили в «Чесно».

Судячи з відео, народна обранниця натиснула на кнопку на пульті сусіда праворуч - мажоритарника «Слуги народу» з Волині (округ №20) Вячеслава Рубльова. А в результатах голосування зазначено, що обидва нардепи проголосували «за».

«І Президент, і спікер обіцяли нам, що такого ганебного явища, як кнопкодавство, у Верховній Раді 9-го скликання не буде. Що бачимо зараз? За два тижні роботи парламенту — три кнопкодави, і це тільки ті факти, які вдалося зафіксувати «Чесно». Вимагаємо знайти технічне рішення для розв'язання проблеми кнопкодавства — або сенсорна, або біометрична кнопка. Лише покарання, як пропонують у ВРУ, проблеми не вирішить. Хто фіксуватиме порушення? Як будуть притягувати до відповідальності? Бо коли журналісти фільмують кнопкодавів, вони отримують від них погрози», - наголошує координаторка руху «Чесно» Віта Думанська.

Наразі коментарів від Олени Копанчук з приводу подібних звинувачень поки що немає.

Нагадаємо, рух «Чесно» стежив за неособистим голосуванням і під час роботи парламенту попереднього скликання. І неодноразово тодішній народний депутат від Хмельниччини Андрій Шинькович (який те, між іншим, обирався на окрузі №189), був в лідерах «рейтингу кнопкодавів». У грудні 2018 року йому навіть за це передали «різочку від Миколая».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую