ye-logo.v1.2

Новообраний нардеп із Хмельницького подав декларацію та склав присягу

Політика 7004
Сергій Мандзій став народним депутатом та увійшов до фракції Слуги народу
Сергій Мандзій став народним депутатом та увійшов до фракції Слуги народу. Фото: youtube.com

А також увійшов до пропрезидентської фракції.

Сергій Мандзій, якого вчора, п’ятого грудня, Центальна виборча комісія визнала обраним народним депутатом України, сьогодні, шостого грудня, склав присягу. Сергій Володимирович на початку пленарного засідання вийшов на трибуну, щоб скласти присягу перед Верховною Радою України.

«Я Сергій Мандзій, присягаю на вірність Україні. Зобов'язуюсь усіма своїми діями боронити суверенітет і незалежність України…», - почав присягу новообраний нардеп. Вже після її складання, спікер парламенту Дмитро Розумков повідомив, що Сергій Мандзій увійшов до складу депутатської фракції політичної партії «Слуга народу».

Нагадаємо, третього грудня Верховна Рада ухвалила рішення про дострокове припинення повноважень депутата Олександра Курбакова, який був обраний до Верховної Ради за списками «Слуги народу» та нещодавно очолив «Укравтодор». Відтак наступний за списком «Слуги народу» (а це був саме Сергій Мандзій), отримав шанс стати народним депутатом. Сергій Володимирович не відмовився та склав присягу.

Приблизно за півгодини до того, як Сергій Мандзій став народним депутатом, з’явилася його декларація за 2018 рік. Отож, якими статками володіє новообраний нардеп.

Він із дружиною Іриною мають квартиру в Хмельницькому (132 квадратних метри) та ще 25% права власності на квартиру в 57,8 «квадратів», і 100% власності квартири площею 32,3 квадратних метри. У селі Крупець Славутського району – понад 20 земельних ділянок по 20 тисяч квадратних метрів. Ще 5 ділянок у Цвітосі та одна у Ставичанах Славутського району – також усі площею 20 тисяч «квадратів». У дружини також є земельні ділянки. До прикладу, в Малиничах Хмельницького району площею… також 20 тисяч квадратних метри.

Автопарк подружжя налічує дві автівки. У Сергія Мандзія – «Toyota Land Cruiser 150» 2013 року випуску, в Ірини Миколаївни – «Nissan Maxima» 2005 року випуску.

Щодо бізнесу – то Сергій Мандзій задекларував 100% корпоративних прав у ТОВ «Рембуд-Проект» та ПП «Віндекс», а також від 25 до 50% ще в десяти підприємствах. Всього ж він кінцевим бенефіціарним власником у 12 фірмах, які зареєстровані в Хмельницькому.

Сергій Мандзій

Сергій Мандзій 6 грудня не лише став нардепом, а й подав свою декларацію. Фото з архіву. 

За 2018 рік Сергій Володимирович, згідно декларації, отримав дохід в 2 мільйони 55 тисяч та 676 гривень. Найбільше – 1 мільйон 481 тисяч 248 гривень – це дохід від підприємницької діяльності. Решта, здебільшого, це зарплата за сумісництвом. Дружина ж задекларувала 88 тисяч 761 гривню зарплати в Хмельницькому міському перинатальному центрі та 7,7 тисячі гривень отримані за сумісництвом.

Грошові активи Мандзія, як правило, задекларовані в готівці. «Під подушкою» він у 2018 році зберігав 37 тисяч доларів, 18 тисяч євро, 380 тисяч гривень. Його дружина – 17,5 тисяч доларів. А ось у банку – 2831 гривня та 304 гривні. Утім, Сергій Володимирович задекларував ще 570 тисяч доларів та 75 євро, які комусь позичив. Водночас, Ірина Мандзій вказала, що мала кредит у банку – 56,3 тисячі гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую