ye-logo.v1.2

Чотири зауваження міністра після візиту на Хмельниччину

Політика 3702
Олексій Чернишов (на фото зліва) перебував у відрядженні в Хмельницькій області вчора, 21 травня
Олексій Чернишов (на фото зліва) перебував у відрядженні в Хмельницькій області вчора, 21 травня. Фото: adm-km.gov.ua

Вчора у Хмельницьку область з робочим візитом приїздив Міністр розвитку громад та територій України.

Олексій Чернишов перебував у відрядженні в Хмельницькій області, під час якого ознайомився з будівництвом об’єктів, які реалізуються за рахунок ДФРР і місцевих бюджетів, повідомляє сайт Кабінету Міністрів.

Будувати не лише в області, але й у Хмельницькому

У ході поїздки міністр проінспектував два заклади освіти – загальноосвітню школу в с. Корчик Шепетівського району та дитячий садок в с. Давидківці Хмельницького району. Відвідав також відвідав будівництво стадіону у Старокостянтинові та окрему увагу приділив будівництву Палацу спорту у Хмельницькому, йдеться у повідомленні Кабміну. Обласне керівництво запевнило Олексія Чернишова, що до 1 вересня нову школу, яка прийме значно більшу кількість учнів, ніж стара будівля, відкриють.

«Голова ОДА відповідає за вчасне відкриття школи», – прокоментував побачене Міністр.

Разом з тим, Олексій Чернишов звернув увагу, що до програми Президента «Велике будівництво» включено тільки один дитячий садок в області, що не відповідає базовій концепції «5 дитсадків – 5 шкіл – 5 спортивних закладів».

«Крім цього, має бути закладений паритет, будівництво соціальної інфраструктури повинно відбуватися не тільки на території області, а також в обласному центрі», – зауважив міністр.

До теми: Команда Габінета: що задекларував голова облдержадміністрації та його заступники

Кошти освоюють дуже повільно

Також міністр перевірив хід капітального ремонту ділянки дороги обходу м. Хмельницький дороги державного значення М — 12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка (км 252+600-275+620), який планується завершити до кінця року.

«Вимушений констатувати, що виділені кошти на ремонт доріг область засвоює дуже повільно, при цьому темп, який вже анонсовано та якого треба дотримуватись, має бути збережений. Люди не можуть чекати роками, треба діяти швидко та відповідально», – зауважив чиновник.

Співпрацю області і міст

«У 2020 році Хмельницькій області на реалізацію проектів та програм регіонального розвитку з держбюджету виділено понад 216 млн грн за рахунок ДФРР. Я хочу бачити співпрацю всіх рівнів влади на Хмельниччині: Голови облдержадміністрації, очільників міст, місцевих та районних адміністрацій. Тільки разом керівництво Хмельницької області досягне результатів як у будівництві, так і у боротьбі з коронавірусом», – зазначив під час підсумкової наради в облдержадміністрації Олексій Чернишов.

Збільшити кількість тестувань вдвічі

Урядовець також звернув увагу чиновників на стан виплат 300% надбавок медикам, які працюють з COVID-19 в області. За його даними, місцеві медики тільки зараз почали отримувати надбавку за березень 2020 року.

«Необхідно також збільшити кількість щоденних тестів на коронавірус, наразі в області робиться 200 тестів на добу, потрібно щонайменше в два рази більше», – наголосив Олексій Чернишов.  

До теми: Велоінфраструктура у Хмельницькому: нових доріжок цього року не буде

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую