ye-logo.v1.2

Команда Габінета: що задекларував голова облдержадміністрації та його заступники

Політика 4335
Посадовці прозвітували про доходи за 2019 рік
Посадовці прозвітували про доходи за 2019 рік. Фото: колаж автора

Аналіз декларацій.

До липня 2020 року державні службовці мають прозвітувати про власні доходи за минулий 2019 рік. Хмельницькі очільники області справились швидше і подали до НАЗК звіти про статки раніше строку. Тому сайт «Є» розпочинає серію публікацій, присвячених аналізу декларацій посадовців області. Першими промоніторимо доходи голови Хмельницької облдержадміністрації та його команди.

Наразі у вільному доступі є декларації Дмитра Габінета та усіх його заступників. Станом на 18 травня не опублікувала документ про власні доходи лиш керівниця апарату ОДА Оксана Самойлюк, яка, до речі, зі міною влади, єдина залишилась у цій керівній верхівці.

Отож, Дмитро Габінет – голова облдержадміністрації (призначений на посаду у листопаді 2019 року) у декларацію вніс земельну ділянку в селі Вільховець Новоушицького району та квартиру з гаражем у Хмельницькому у спільній власності з мамою. У 2019 році за основним місцем роботи у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті йому нарахували 57 439 гривень зарплати, за сумісництвом у військовій частині А 2339 – 34 051 гривню, в Університеті Марії Кюрі-Склодовської в Любліні отримав гонорарів на суму 148 415 гривень, ще 1 611 гривень у Вінницькому регіональному центрі оцінювання якості освіти. На посаді очільника області, фактично за неповних два місяці, Дмитру Габінету нарахували 42 493 гривні зарплати. Окрім того, 8 000 євро очільник області зберігав готівкою.

Мамі Дмитра Анатолійовича – Ніні Габінет, згідної з декларацією сина, у 2019 році за основним місцем роботи у департаменті освіти та науки Хмельницької міськради нарахували 84 912 гривень зарплати, ще 36 880 гривень мала пенсії і 5 000 євро зберігала готівкою.

Наприкінці грудня 2019 року Дмитро Габінет призначив своїм заступником Сергій Ткачука, який до того був виконувачем обов’язків заступника голови ОДА. Згідно із декларацією Сергій Ткачук, у 2019 році оформив у власність земельну ділянку в селі Судилків Шепетівського району, має право користування квартирою батька у селі Богданівці Хмельницького району, разом із дружиною та синами користується будинком площею 185 квадратних метрів в обласному центрі, який також у власності батька.

У спільній власності з іншою особою тримає офісне приміщення у Хмельницькому та два підприємства – «Юридична консалтингова компанія Партнери» та «Юридична консалтингова компанія Партнери-2014». На цих підприємствах у 2019 році Сергію Ткачуку разом нарахували майже 3 тисяч гривень зарплати, ще 200 тисяч гривень отримав від них дивідендів.

Також заступник декларує нараховану заробітну плату у Хмельницькій ОДА – 18 863 гривень та в Департаменті економічного розвитку, промисловості та інфраструктури Хмельницької облдержадміністрації – 75 530 гривень, ще 18 тисяч доларів зберігав готівкою. Щодо транспортних засобів, то тут лиш придбаний у 2018 році за 1 193 000 гривень «Ауді А 5» 2017 року випуску.

Дружина, Наталя Ткачук, має право користування кімнатою площею 18 метрів квадратних, власником якої є Хмельницька міська рада, два авто «Фольксваген Тігуан» (набутий у власність 2019 року, вартість – 750 000 гривень) 2018 року випуску та «Нісан Тіда» 2011 року випуску. У прокуратурі Хмельницької області Наталі Сергіївні нарахували 147 575 гривень зарплати, від тієї ж прокуратури отримала 186 163 гривні соціальних виплат, ще трохи понад 15 тисяч гривень соцвиплат отримала від хмельницького перинатального центру та міського соцзахисту. Дохід у розмірі 240 000 жінка отримала в результаті відчуження рухомого майна. Готівкою зберігала 6 500 доларів. По одній тисячі доларів збережень декларують і сини подружжя.

На початку січня цього року до виконання своїх обов’язків першого заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації приступив Роман Примуш, який до того очолював обласну Агенцію регіонального розвитку та був помічником депутата облради Віталія Олуйка.

У декларації за 2019 рік Роман Борисович вказав квартиру площею 93,70 квадратних метрів у Хмельницькому, легковик «Mitsubishi Outlander», нараховану зарплату у Хмельницькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України 39 609 гривень, у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті – 53 469 гривень та у Агенції регіонального розвитку Хмельницької області – 138 701 гривню. Від Ради Європи йому нарахували 57 500 гривень гонорарів, ще по 600 гривень гонорарів отримав від Хмельницького національно університету та Хмельницького центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади. Готівкою зберігав минулого року 2 тисячі доларів.

Дружина, Ніна Примуш, має у власності земельну ділянку у селі Копистин Хмельницького району та акції у шести різних компаніях. Серед доходів минулого року лиш продаж цінних паперів та корпоративних прав ТОВ «ДТЕК НАФТОГАЗ» - 6 260 гривень.

Того ж місяця Дмитро Габінет призначив заступницею голови Хмельницької обласної державної адміністрації Оксану Ситницьку. Згідно із декларацією Оксани Анатоліївни за 2019 рік, у її власності - по квартирі у Хмельницькому та Донецьку, легковик «KIA Cerato», 4 тисячі доларів та 450 тисяч гривень готівкою.

Окрім того, новопризначена заступниця декларує соціальні виплати від Мирноградського міського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області у розмірі 114 091 гривню, від Покровського об'єднання управління Пенсійного фонду України в Донецькій області 182 469 гривень пенсії, і зарплату у ДП Селидіввугілля 121805 гривень, які належать її чоловіку Сергію Кобиляцькому. Він, у свою чергу, має у власності частку квартири у Донецьку, будинок у селі Веселе Ясинуватського району на Донеччині й право користуваня автомобілем «Nissan Murano». Готівкою Сергій Васильович зберігає 9 тисяч доларів та 900 тисяч гривень.

Ще одного заступника, Олексія Лисюка, голова облдержадміністрації призначив у березні цього року. Він прийшов із будівельного бізнесу і деякий час був радником голови ОДА. Згідно із декларацією за 2019 рік, Олексій Юрійович минулого року мав 100% корпоративних прав ТОВ «Девелопмент Бізнес Новейшнз», по 33% корпоративних прав у більш як 30 обслуговуючих кооперативах в містах Рівному та Хмельницькому, 44,9% корпоративних прав у ТОВ «Інтер-Девелопмент». За інформацією сайту «Youcontrol», останнє підприємство наразі у стані припинення діяльності.

Олексій Лисюк є кінцевим бенефіціаром у декількох компаніях: ТОВ «Ажур» ЛТД (компанія займається роздрібною торгівлею напоями в спеціалізованих магазинах), ТОВ «Проектна група Інтер проект» (діяльність у сфері архітектури), ТОВ «Інтер-Девелопмент» (консультування з питань комерційної діяльності й керування), АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд Фінрайз» (займається трастами, фондами та подібними фінансовими суб'єктами), ТОВ «Компанія з управління активами Інтер Фінанс Груп» (займається управлінням фондами) та ще 11 обслуговуючих кооперативів.

Попри таку кількість підприємств Олексій Юрійович декларує лише нараховану зарплату у ТОВ «Девелопмент Бізнес Новейшнз» 208 503 гривні, взятий у 2019 році кредит 120 тисяч гривень, та трохи більш як 15 тисяч гривень на рахунку в банку.

У спільній власності з дружиною має легковик «Audi Q7» придбаний у 2018 році. Катерина Лисюк, дружина заступника, має десять земельних ділянок у Вінниці, майже всі вона набула у власність у 2018 році. Того ж року у неї з'явилось 50% власності будинку у Вінниці площею 323,2 квадратних метрів. Декларує Катерина Юріївна легковик «Mazda CX-5» та 33,33% корпоративних прав у ПП «АГРОВІН І КО», яке, згідно з інформацією сайту «Youcontrol», займається наданням в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Щодо доходів, то тут вона звітує лише про нараховану зарплату 65 823 гривень у ТОВ «Девелопмент Бізнес Новейшнз».

Читайте також: Новий керівник фіскальної служби області: що про нього відомо

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую