ye-logo.v1.2

Нові цінні папери та подарунки: аналіз декларації нардепа Олексія Жмеренецького

Політика 2866
Торік в Апараті Верховної Ради України Олексію Жмеренецькому нарахували 150 тисяч 187 гривень зарплатні
Торік в Апараті Верховної Ради України Олексію Жмеренецькому нарахували 150 тисяч 187 гривень зарплатні. Фото: facebook.com/alexzhmer

Обранець представляє інтереси Славутського, Полонського та Шепетівського районів.

На торішніх парламентських виборах Олексій Жмеренецький балотувався від партії «Слуга народу» на 190 окрузі й за кількістю голосів випередив попереднього мажоритарника від Хмельниччини Романа Мацолу. Відповідно нині він представляє у парламенті інтереси жителів Славутського, Полонського та Шепетівського районів. Тоді шлях Олексія Жмеренецького у Верховну Раду України також запам’ятався погрозами розправою у його бік, якщо він не відмовиться від участі у виборах. Втім, пізніше суд закрив цю справу через його відмову від обвинувачування. А що ж задекларував за 2019 рік нардеп від Хмельниччини, спробували з’ясувати кореспонденти сайту «Є».

Нерухомість і цінні папери.

Згідно з опублікованою 31 травня щорічною декларацією, торік у власності Олексія Жмеренецького нової нерухомості не з’явилося. У Хмельницькому він має квартиру площею 32,1 квадратних метрів. Проте у новій декларації з’явилася й столична квартира на сто «квадратів», яку він орендує.

Торік Олексій Жмеренецький отримав у власність 344 цінних паперів приватного акціонерного товариства «КІНТО». Їх номінальною вартістю становить сто гривень за одиницю. За інформацією ресурсу «YouControl», ПрАТ «КІНТО» зареєстроване у Києві, а його основним видом діяльності є «управління фондами».

Також він має авторські права на творі образотворчого мистецтва «Логотип Всеукраїнської громадської організації «КОЛО». А ось власним автомобілем торік нардеп офіційно не володів.

Доходи та грошові заощадження

У 2019 році у порівнянні з 2018-м в Олексія Жмеренецького збільшилося кількість джерел доходів.

Торік в Апараті Верховної Ради України Олексію Жмеренецькому нарахували 150 тисяч 187 гривень зарплатні за основним місцем роботи, 118 тисяч 358 гривень відшкодування витрат пов’язаних з виконанням депутатських повноважень, 74 тисячі 100 гривень компенсації за оренду житла, 30 тисяч 725 гривень компенсації вартості проїзду територією України, а також — 1 тисячу 374 гривні на відрядження. Тобто загалом — 374 тисячі 744 гривні.

Крім того, торік нардепу нарахували понад 40 тисяч гривень зарплатні у «Благодійному фонді «КОЛО», який у 2018-році був єдиний офіційним джерелом заробітку Олексія Жмеренецького, 23 тисячі 952 гривні оплати за участь у навчанні від партії «Слуга Народу», понад 12 тисяч гривень відшкодування у громадському заході від Європейського фонду за демократію та загалом 152 гривні банківських відсотків.

Отримував він й подарунки, але не у грошовій формі. Зокрема, від громадської організації «Всеукраїнський інститут демократії розвитку «Політа» на понад 18 тисяч гривень, від Фонду ООН у галузі народонаселення на понад 53 тисячі гривень і від Програми розвитку ООН на понад 47 тисяч гривень.

На рахунках різних банків у 2019 році нардеп зберігав 108 тисяч 349 гривень, 27 тисяч 219 доларів, а готівкою — 44 тисячі гривень, 41 тисячу доларів і 5 тисяч євро.

Нагадаємо, кореспонденти сайту «Є» раніше проаналізували електронні декларації народних депутатів Олександра Гереги, Віктора Бондара та Володимира Ватраса.

Читайте також: Симчишин та його заступники: що задекларували хмельницькі чиновники

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую