ye-logo.v1.2

«П’ять районів – це шантаж опозиції» – обласні депутати підтримали звернення до керівництва держави

Політика 3066
Олексій Жмеринецький: Те, що в проєкті зараз поки що, районів п
Олексій Жмеринецький: Те, що в проєкті зараз поки що, районів п'ять, то це через те, що декілька депутатів від опозиції шантажують правлячу більшість.. Фото: km-oblrada.gov.ua

Одразу декілька звернень підтримала Хмельницька обласна рада сьогодні, під час пленарного засідання.

Сьогодні, 24 червня відбулося пленарне засідання сесії Хмельницької обласної ради, під час якого депутати розглядали понад сім десятків питань. Значну частину часу приділили розгляду звернень, які стосувалися як об’єднаних громад, так і нового поділу області на райони. Загалом підтримали сім звернень, що стосуються адміністративно-територіального устрою та формування територій громад, а саме поділу Городоцького та Ярмолинецького районів та створення Славутського. З першого разу обласні обранці підтримали звернення городоччан, до Президента, Верховної ради України, Прем'єр-Міністра та народного депутата від округу Олександра Гереги, у якому вони просили не допустити поділу району і зберегти його цілісним, або й взагалі «залишити Городок центром укрупненого району».

А ось звернення депутата Сергія Микульського щодо створення Славутського району із адміністративним центром у місті Славута, його колеги із обласної ради прийняли лише з третього разу. Депутат Анатолій Панчук вніс пропозицію про те, щоб у зверненні зазначити, що Славутський район буде шостим, а не взамін планованого Шепетівського. Однак щоб депутати підтримали звернення, довелося голосувати тричі. За звернення проголосували, але як зазначив Віталій Олуйко, "воно піде туди, куди йдуть усі звернення, а в області все одно буде створено три райони". Таку ж позицію висловив і присутній у залі народний депутат Олексій Жмеринецький, який зазначив, що проєкт поділу Хмельницької області, у якому передбачено створення п’яти районів, не остаточний.

«Якщо говорити про те, як має бути влаштований устрій Хмельницької області, то, думаю, всі в цьому залі погодяться, що має бути три райони. Те, що в проєкті зараз поки що, районів п’ять, то це через те, що декілька депутатів від опозиції шантажують правлячу більшість тим, що вони не дадуть голосів на рівні голосування за адмінтерреформу, якщо не буде включено оці два райони (йдеться про Старокостянтинівський та Дунаєвецький райони, яких не було у проекті ред.). Тому що ці два райони – це певні феодальні наділи, на яких ці депутати звикли царювати. Зараз на рівні Верховної ради, в тому числі і серед авторів реформи, обговорюється те, щоб не піти на компроміс і все ж таки, зробити три райони», – пояснив у залі засідань Хмельницької обласної ради нардеп Олексій Жмеринецький.

Нагадаємо, 12 червня Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні затвердив список районів і передав його до парламенту. На Хмельниччині, згідно із затвердженим списком планується створення п’яти районів: Кам‘янець-Подільський, Дунаєвецький, Старокостянтинівський, Хмельницький та Шепетівський.

Читайте також: Половина депутатів Ляшка в Хмельницькій обласній раді покинули фракцію.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую