ye-logo.v1.2

Спроба відправити у відставку 29-річного мера: не вистачило одного голосу

Політика 3949
Фото: www.political.km.ua

У Нетішині депутати намагалися зняти з посади міського голову та обрали нового секретаря міської ради

Відбулася X сесія Нетішинської міської ради VI скликання. На ній переважна більшість депутатів – 32 з 41 – проголосувала за кандидатуру на посаду секретаря міської ради Миколи Степаненка (ВО «Батьківщина»).
Одразу після обрання нового секретаря міський голова Ольга Омельчук зачитала звіт про роботу міськвиконкому за І квартал поточного року. От тут-то й почалося!
Після виступів кількох депутатів-опонентів (Войтюка, Вагнера, Демидюка, Ситника та Добровольської) з низкою зауважень та критики щодо діяльності міського голови депутат та підприємець Олександр Ситник зачитав завчасно приготовлене рішення міської ради про визнання незадовільною роботи Нетішинського міського голови Ольги Омельчук й оголошення їй недовіри. Питання було поставлене на голосування й підтримане 28 депутатами з 41.
Одразу й запропонували поставити питання про дострокове припинення повноважень міського голови. І знову 28 депутатів підтримали цю пропозицію. Тому знадобилося 40 хвилин перерви у роботі сесії, аби створити лічильну комісію та підготувати бюлетені. Після чого відбулося таємне голосування проти мера Ольги Омельчук.
Фракція «Фронту змін», яка налічує 13 депутатів, відмовилася брати участь у голосуванні. Проте в останній момент двоє депутатів-«фронтовиків» все-таки проголосували. На те, кажуть, були певні причини. Під час перерви, коли вівся підрахунок голосів, більшість опонентів міського голови вже смакувала свою перемогу. Яким ж було їхнє здивування, коли для виконання задуму їм не вистачило лише одного голосу. З 40 депутатів участь у голосуванні взяли 29: «за» проголосували 26 депутатів, не голосували - 12, утрималися – 2, виступили проти – 1. Кількість голосів виявилася меншою, ніж необхідних дві третіх.
Тож міський голова Нетішина 29-річна Ольга Омельчук залишилася на своїй посаді.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую