ye-logo.v1.2

У «Команді Симчишина» пояснили, чому не висунули власного кандидата на голову облради

Політика 2195
«Команда Симчшина» має лише 13 голосів при потребі у 33-и», — пояснив Володимир Гончарук
«Команда Симчшина» має лише 13 голосів при потребі у 33-и», — пояснив Володимир Гончарук. Фото: з архіву редакції

Володимир Гончарук заявив, що наразі в обласній раді відсутня коаліційна більшість.

На власній сторінці у фейсбуці перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук розповів, чим займатиметься на новій посаді. А також про ситуацію, яка склалася навколо обрання Віолети Лабазюк. Зокрема, про відсутність коаліційної більшості та небажання бути в опозиції.

За словами Володимира Гончарука, депутати від партії «Команда Симчишина» не висунули власного кандидата на голову Хмельницької облради через брак голосів.

«Таке рішення було прийняте, оскільки кількості голосів за нашого кандидата не було достатньо для його обрання, — пише Володимир Гончарук. — «Команда Симчшина» має лише 13 голосів при потребі у 33-и».

Він зазначає, що за таких умов найбільш оптимальним рішенням було висунути власного кандидата на посаду першого заступника голови обласної ради. Натомість можливість «Команди Симчишина» перейти в опозицію Володимир Гончарук вважає спірним рішенням.

До теми: Про волю Божу і перші кроки на посаді розповіла новообрана голова Хмельницької обласної ради

За його словами, критика може «додати балів» в очах людей. Однак таке рішення позбавило б його політичну силу реально впливати на ситуацію в області та виконувати обіцянки перед виборцями. Попри це у Хмельницькій обласній раді не створена коаліційна більшість.

«По-перше, будь-які коаліції в місцевих радах не передбачені. По-друге, більшість питань обласної ради все ж таки господарські, а не політичні, тому тут потрібно формувати діалог з усіма політичними партіями для реалізації якісних змін», — заявив перший заступник голови Хмельницької обласної ради.

Також Володимир Гончарук розповів, що на новій посаді він куруватиме три напрямки:

  • роботу комунальних підприємств та установ обласної ради — аналіз їх діяльності, пропозиції щодо підвищення ефективності, кадрові пропозиції шляхом організації конкурсів;
  • управління комунальним майном обласної ради — інвентаризація, організація конкурсів, пропозиції з підвищення ефективності використання майна;
  • контроль і моніторинг програм обласної ради за кількома напрямами.

Нагадаємо, на цьогорічних місцевих виборах Володимир Гончарук став депутатом обласної ради від осередку політичної партії «Команда Симчишина». А 7 грудня внаслідок таємного голосування його обрали першим заступником голови облради. Кандидатуру Володимира Володимировича підтримало 48 місцевих обранців, а семеро проголосували проти.

До того він працював заступником Хмельницького міського голови. Однак Олександр Симчшин з 2 грудня звільнив Володимира Гончарука з цієї посади на підставі поданої заяви.

Також нагадаємо, кореспонденти сайту «Є» проаналізували його електронну декларацію за 2019 рік.

До теми: Легітимність новообраної голови Хмельницької облради: Віолета Лабазюк прокоментувала судовий позов

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую