ye-logo.v1.2

Призначення субсидій, ліквідація школи та футбол: сесія Хмельницької облради (Запис ефіру)

Політика 3348

Сьогодні, 16 червня, відбудеться чергова сесія Хмельницької обласної ради.

На розгляд депутатам винесуть орієнтовно 70 питань порядку денного. Зокрема, місцеві обранці голосуватимуть за призначення нових керівників для комунальних підприємств, ліквідацію школи, організацію ландшафтного парку та низку програм. Наприклад, щодо розвитку дитячо-юнацького футболу. Також депутати можуть прийняти кілька звернень до центральної влади.

Спершу кілька слів про звернення до центральної влади. Наприклад, обранці проситимуть виділити місцевим бюджетам державне фінансування для будівництва кисневих станцій. Гостра потреба у них постала в умовах нещодавнього дефіциту медичного кисню для хворих на коронавірус. Ймовірно текст цього звернення ще корегуватимуть, адже у його проєкті поки що наведено речення на зразок: «З кожним днем в Україні встановлюється черговий антирекорд захворюваності, смертності та госпіталізації хворих на COVID-19». Оскільки наразі в країні навпаки покращилася епідеміологічна ситуація, такі заяви не зовсім відповідають дійсності. Однак це ніяк не применшує потребу будувати нові кисневі станції. 

Згідно з іншим проєктом звернення, депутати вимагатимуть у членів Кабміну скасувати нещодавно запровадженні новації оформлення та призначення субсидій. А також — повернути нормативи нарахування субсидій, які діяли в опалювальні сезони 2016-2018 років.

Звісно на сесії облради розглядатимуть не лише звернення. Депутати мають вирішити, чи варто ліквідовувати Берездівську спеціальну школу, яка розташована в однойменній сільській громаді на території колишнього Славутського району.

Також на пленарному засіданні заплановано затвердити проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Мальованка», розташований у Шепетівському районі. Цей проєкт включає й питання охорони, відтворення та використання парку.

Отож, як і за що цього разу голосуватимуть місцеві обранці, ви можете побачити на власні очі завдяки прямій трансляції сесії Хмельницької облради від сайту «Є».

Початок пленарного засідання сесії Хмельницької обласної ради запланований на 10-у ранку 16 червня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую