ye-logo.v1.2

Денис Монастирський – можливий міністр МВС: що його пов’язує з Хмельницьким

Політика 4455
«Я розумію, на яку жертву йду як людина, як особистість, як політик», - сказав Монастирський про пропозицію обійняти цю посаду
«Я розумію, на яку жертву йду як людина, як особистість, як політик», - сказав Монастирський про пропозицію обійняти цю посаду. Фото: з фейсбук-сторінки Дениса Монастирського

Президент запропонував йому цю посаду вчора.

Учора, 13 липня, Арсен Аваков, міністр внутрішніх справ, подав у відставку. Заяву про звільнення, яку він написав, Міністерство внутрішніх справ опублікувало на своєму сайті. Аваков очолював міністерство понад сім років - з кінця лютого 2014 року.

Як пише BBC, також учора стало відомо, що президент Зеленський запропонував хмельничанина Дениса Монастирського як кандидата на посаду міністра внутрішніх справ. Нині він є депутатом від «Слуги народу» і очолює парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності.

«Фракція підтримала пропозицію аплодисментами», - написав у Telegram депутат від «Слуги народу» Олександр Качура. 

Після засідання фракції у коментарі ЗМІ Денис Монастирський прокоментував цю пропозицію:

«За підсумками фракції я прийняв, можна сказати, найскладніше рішення у своєму житті відповісти «так» на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ. Я розумію, на яку жертву йду як людина, як особистість, як політик. Але, власне, я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду».

На питання чому саме президент запропонував його на цю посаду, Денис Монастирський відповів, що, мабуть, тому, що він та людина, з якою Зеленський йшов у команді перших осіб президента від початку, а також тому, що він очолює комітет з профільних питань правоохоронної діяльності і є людиною, яка на думку президента, зможе очолити цей напрямок.

Він також повідомив, що для того, щоб відбулася заміна на посаді міністра внутрішніх справ, сьогодні, 14 липня, профільний комітет з питань правоохоронної діяльності розгляне заяву про звільнення Арсена Авакова. У четвер відбуватиметься голосування про його відставку. І, ймовірно, в п’ятницю комітет розгляне подання на призначення нового міністра внутрішніх справ.

Що відомо про Дениса Монастирського

Денис Монастирський народився в Хмельницькому 12 червня 1980 року. Тут же закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Його дружина Жанна Монастирська працює в Державному бюро розслідувань. Родина виховує двох синів. Свого часу Денис Монастирський викладав в університеті та працював у кількох юридичних компаніях. Він був експертом у громадській організації «Український інститут майбутнього» та секретарем Конкурсної комісії з формування Державного бюро розслідувань.

Під час виборів до Верховної Ради України у 2019 році Денис Монастирський став депутатом від фракції «Слуга народу» за партійними списками. Нині очолює у парламенті комітет з питань правоохоронної діяльності.

На Хмельниччині Денис Монастирський вів активну діяльність як співзасновник Подільського молодіжного культурного об'єднання «У майбутнє через культуру». Зокрема, долучаючись до відродження пам’яток історії та архітектури.

Так, у 2013 році сайт «Є» писав про те, що Денис Монастирський разом з волонтерами долучилися до робіт на території Меджибізької фортеці: інші розчищали територію від самонасаджень, вирівнювали за стінами фортеці земельні вали, а в 2015-у допомагали реставрувати зубці на мурах фортеці. В 2014 році волонтерський проєкт «У майбутнє через культуру» виграв президентський грант на розвиток волонтерських трудових виїздів.

«Наше завдання - допомогти заповідникам та місцевим громадам у благоустрої пам'яток національного значення, - казав тоді Денис Монастирський. - Також сформувати позитивне ставлення молоді до своєї спадщини і мотивувати місцеву громаду до постійного догляду за пам'ятками та використовувати туристичний потенціал».

Статки Дениса Монастирського

Згідно з проаналізованою сайтом «Є» навесні декларацією, у Дениса Монастирського задекларовано дві земельні ділянки (у власності дружини, а решта нерухомості перебувала в оренді), два автомобілі та 42 акції ПрАТ «ХЗ КПУ «Пригма-Прес» номінальною вартістю 25 копійок (усе у власності нардепа). Також торік Денис Монастирський набув у власність автомобіль «Kia Sportage» 2017 року випуску вартістю 378 тисяч 548 гривень. А цьогоріч почав володіти кватирою у Києві, площа якої становить 97,4 квадратних метрів, вартість — 2 мільйони 780 тисяч гривень.

Загальний задекларований дохід Дениса Монастирського за 2020 рік склав 2 мільйони 355 тисяч 381 гривню, з яких 537 тисяч 225 гривень йому нарахували за роботу народним депутатом. Решта — дохід від відчуження нерухомого й рухомого майна та подарунок у грошовій формі. Натомість загальний задекларований дохід його дружини Жанни Монастирської склав 1 мільйон 102 тисячі 8, які їй нарахували за роботу в Державному бюро розслідувань.

Торік Денис Монастирський на банківських рахунках зберігав 436 тисяч 563 гривень, а готівкою — 2 мільйони 50 тисяч гривень. Натомість його дружина на банківських рахунках зберігала 157 тисяч 047 гривень, а готівкою — 680 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую