ye-logo.v1.2

В Нетішині в знак протесту голодували інваліди-колясочники

Політика 3914
Фото: автора

Вони вимагали від влади поліпшення житлових умов. Та одразу відгукнулася

Минулого тижня в центрі Нетішина на майдані біля міської ради з’явилися два намети. А поруч з ними розташувалися на інвалідних візках протестуючі. Вимагали інваліди небагато: поліпшення житлових умов, побудову пандусів та заїздів на бордюри. А ще — видачі ордерів на житлові кімнати у гуртожитках шістьом сім’ям, які потребують негайної допомоги у вирішенні житлових питань.
У місті нині проживає 69 інвалідів-колясочників, з них лише дев’ятеро мають можливість виїхати на вулицю. Інші живуть на 8-9 поверхах, ліфти та під’їзди не пристосовані до інвалідних візків, тому можливості виїхати на вулицю вони не мають.
За словами організатора акції Ліни Токар, місто-супутник живе гірше, ніж будь-яке віддалене село. “Сьогоднішня акція — це тільки початок боротьби за наші права. Влада в місті нічого не робить, усі тільки гризуться між собою, як собаки. Якщо питання не вирішиться, до нас долучаться інваліди з усієї України. Тоді наметів буде не два, а кілька десятків. І ми голодуватимемо доти, доки не вирішать усі наші питання. Обіцянками нас годують ще з грудня. Прийшов час діяти, а не обіцяти”, - каже пані Ліна.
“У нас є велика проблема з обладнанням бордюрів для інвалідних візків, немає пандусів. Сама Ліна з власної кишені виділяла кошти для закупівлі цементу і спорудження заїздів на бордюри. Навіть у гуртожитках не хочуть нічого переробляти для інвалідів, - розповідає голова Нетішинської громадської ради Валерій Куліковський. - ХАЕС взагалі стоїть осторонь від усіх проблем міста, наче окрема одиниця. А міський голова Ольга Омельчук сказала нам, що голодуванням ми навряд чи чогось досягнемо”.
Утім міський голова Ольга Омельчук зібрала термінове засідання виконкому з цього приводу, а потім - житлову комісію.
Того ж таки дня, 20 липня, до пікетувальників вийшли представники міськвиконкому та вручили два ордери на житло. Наступного дня відбулася сесія міської ради, куди завітали й учасники акції. Обидві сторони після кількачасових дебатів пішли на компроміс: було вирішено призупинити акцію протесту до 2 серпня. За цей час влада зобов’язалася вирішити проблему з житлом ще для чотирьох сімей, які потребують негайної допомоги.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую