ye-logo.v1.2

Три опозиційні партії Хмельниччини оприлюднили спільну заяву

Політика 3049
Фото: Прес-офіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний

Фракції ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Фронту змін» в Хмельницькій обласній раді називають судовий процес над Юлією Тимошенко політичною розправою над лідером опозиції.

Пропонуємо текст заяви трьох фракцій, який є в розпорядженні «Хмельницької народної газети «Є»:

Заява фракцій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Фронту змін» в Хмельницькій обласній раді

Судовий процес над Юлією Тимошенко є політичною розправою над лідером опозиції. Нічого спільного з правосуддям він не має. Цей факт визнається сьогодні провідними експертними інституціями та відомими правниками.
Цю реальність визнає переважна більшість наших співвітчизників. Понад 80 відсотків громадян України не вірять в об'єктивність судового розгляду справи.
Даний судовий процес також отримав негативну оцінку з боку міжнародної громадськості. Сьогодні Уряди провідних європейських держав, США, Європарламент, велика кількість впливових міжнародних громадських та політичних організацій у своїх відкритих листах та заявах висловили глибоку стурбованість й занепокоєння з приводу політичного переслідування Юлії Тимошенко.
Особливо обурив українську та міжнародну громадськість безпідставний факт арешту Юлії Тимошенко. Ключові демократичні країни світу висловилися за її негайне звільнення, а в столиці України з цими ж вимогами за участі усіх національно-демократичних сил розпочалася безстрокова акція протесту.
Депутати фракцій фракцій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода» та «Фронту змін» Хмельницької обласної ради, усвідомлюючи, що суд над Юлією Тимошенко та її арешт є ознакою знищення демократії в Україні та встановлення тоталітарного режиму, висловлюють своє глибоке занепокоєння та повну незгоду із цими процесами. Його справжня сутність полягає у тому, аби прибрати одного із лідерів суспільної довіри з українського політичного життя.
Крім того, слід розуміти, що ув'язнена опозиція — це безконтрольна влада. Розправа режиму над Юлією Тимошенко відкриє шлях до сотень тисяч інших таких розправ. І над політично неугодними режиму, і над пенсіонерами, і над недобитим владою малим бізнесом, і над активною молоддю, над усіма, хто проти сповзання країни до стану феодально-кримінальної олігархії.
Ми вимагаємо негайного звільнення Юлії Тимошенко. Ми звертаємось до наших колег з усіх місцевих рад України із закликом підтримати наше звернення і голосно задекларувати нашу спільну відданість демократичним принципам і готовність захищати свою громадську позицію.
І головне, ми звертаємося до всього українського народу із закликом «Не будьте байдужими!» і «Не бійтеся!» Нас - мільйони. Тому час справедливості настане!
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую