ye-logo.v1.2

Нардепу Сергію Лабазюку обрали запобіжний захід

Політика 2577
 28 листопада Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення щодо клопотання Національного бюро розслідування про застосування запобіжного заходу народному депутату України Сергію Лабазюку
28 листопада Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення щодо клопотання Національного бюро розслідування про застосування запобіжного заходу народному депутату України Сергію Лабазюку. Фото: Сергій Лабазюк - офіційна сторінка у фейсбуці

Суд задовольнив клопотання прокурорів частково.

Сьогодні, 28 листопада, Вищий антикорупційний суд України ухвалив рішення щодо клопотання Національного бюро розслідування про застосування запобіжного заходу народному депутату України Сергію Лабазюку.

Суд ухвалив задовольнив клопотання частково та постановив на час досудового розслідування застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі до 21 січня 2024 року.

Також суд встановив розмір застави, за умови внесення якої Лабазюк може перебувати за межами слідчого ізолятора. Це 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Нагадаємо, прокурори клопотали про заставу у 100 мільйонів гривень.

Нагадаємо, нардепа Сергія Лабазюка підозрюють у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. Мова йде про «винагороду» за надання його компанії підрядів з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень.

Більше про справу

21 листопада Національне антикорупційне бюро України провело обшуки у нардепа Сергія Лабазюка та висунуло підозру у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення.

За даними слідства, у серпні 2023 року народний депутат від партії «За майбутнє» Сергій Лабазюк, який також володіє будівельним та аграрним бізнесами, звернувся до високопосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це він пообіцяв «винагороду» у 3-5 відсотків від вартості кожного підряду.

Для узгодження подальших домовленостей депутат залучив директора компанії, вказують правоохоронці.
Вже після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України депутат, кажуть слідчі, через довірену людину намагався передати топпосадовцю Держагентства відновлення обіцяний відсоток. Так, 150 тисяч доларів у китайській шкатулці принесли на паркінг одного зі столичних супермаркетів.

Нардепа та його спільника підозрюють за частиноою 4 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна або без неї.

24 листопада у Вищому антикорупційному суді відбувся розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу Сергію Лабазюку. Тоді під час засідання суд встиг розглянути лише частину справи, відтак продовження судового засідання щодо клопотання про застосування запобіжного заходу призначили на понеділок 27 листопада.

Того ж дня, 24 листопада, відбувся розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу ймовірному спільнику нардепа, яких, за свідченням прокурорів, разом викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення - директора акціонерного товариства нардепа «Ю Ар Ді Українські дороги» Дениса Назімова.. Його взяли під варту до 21 січня 2024 року з альтернативою внесення 12 мільйонів 78 тисяч гривень застави.

Учора, 27 листопада, Вищий антикорупційний суд України продовжував розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу народному депутату України Сергію Лабазюку та заслухав розшифровані тексти розмов нардепа з топчиновниками.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую