ye-logo.v1.2

На Хмельниччині скандально знятий мер готує апеляцію

Політика 2943

Колишній міський голова Нетішина Хмельницької області Ольга Омельчук готує апеляцію до Вінницького апеляційного адміністративного суду на рішення суду першої інстанції з вимогою поновити її на посаді.

За словами О.Омельчук, Славутський міськрайонний суд 27 червня відмовив їй у задоволенні позову до Нетішинської міської ради про визнання недійсних протоколів лічильної комісії ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови і поновлення на відповідній посаді. Про це вона повідомила кореспондентові УНІАН.
 “Суд проігнорував те, що відсутня єдина умова для припинення повноважень міського голови – рішення суду про порушення мером законів. Суд проігнорував і те, що для прийняття такого рішення (припинення повноважень міського голови) рада мала би проголосувати двома третинами від свого складу”, - сказала екс-мер.
Вона зауважила, що за недовіру Нетішинському міському голові проголосували 26 депутатів.
“Математика дуже проста і зрозуміла не лише юристам: у Нетішинській міській раді 40 депутатів плюс міський голова. Необхідна кількість голосів для відставки мера дві третини - тобто 28 голосів”, - заявила О.Омельчук.
Вона резюмувала, що апеляційну заяву планує підготувати протягом двох-трьох днів.
 Нагадаємо, що  13 березня більшість депутатів Нетішинської міської ради проголосувала за висловлення недовіри міському голові О.Омельчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую