emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Вересня 2011 Руслан Білик 2710

"З Бугом у серці".
На Хмельниччині розпочато реалізацію пілотного екологічного проекту "З Бугом у серці - охорона, збереження та раціональне використання біологічного та ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії та практичних ініціатив на місцевому рівні".
Проект реалізується під патронатом Хмельницької обласної державної адміністрації обласною громадською організацією «Подільське екологічне товариство», спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Хмельницькій області, науковцями та освітянами області за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні в рамках конкурсу «Усвідомлення проблем захисту довкілля».
Проект реалізується з метою формування позитивної громадської думки щодо необхідності створення в басейні Південного Бугу національного природного парку «Верхнє Побужжя», елементу Національної екологічної мережі, а також активізації у місцевих жителів мотивації до охорони, збереження та раціонального використання біологічного й ландшафтного різноманіття басейну верхів’я річки Південний Буг, що на території Хмельницької області шляхом проведення обласної суспільно-інформаційної кампанії і практичних ініціатив на місцевому рівні.
Проект є актуальним для України та Хмельниччини тому що Південний Буг – найбільша річка країни, водозбірна площа якої повністю розміщена в межах України. Беручи початок на Хмельниччині, весь басейн Південного Бугу характеризується високим рівнем господарської освоєності території. Тут розміщені і забезпечуються його водними ресурсами 4 обласні центри, 70 адміністративних районів, 35 міст, 65 селищ, 2 878 сіл, де проживають 4,2 млн. чоловік, розміщені великі енергетичні об'єкти, промислові підприємства, знаходяться близько 140 тис. га зрошуваних земель.
Водними ресурсами Бугу забезпечуються 95% водопотреб Вінницької, 27% - Хмельницької, 39% - Черкаської, 41% - Кіровоградської областей. Сільськогосподарські угіддя басейну складають 74-90% площі водозборів річок. Лісовкриті площі не перевищують 3-7%, що в 2-3 рази менше оптимального значення.
В річки басейну Південного Бугу скидаються забруднені стічні води підприємств харчової промисловості й комунального господарства. Концентрація окремих забруднювачів в межах Хмельниччини сягає 10-64 норм ГДК, триває забруднення пластиком, незаконно розорюються прибережні захисні смуги, знищуються місця зростання рідкісних видів тварин і рослин, водно-болотні угіддя стають непридатними.
Задля реалізації проекту буде проведена ґрунтовна інформаційна кампанія, масові практичні заходи, акції та конкурси для учнівської молоді, а також семінари, громадські слухання та наукові дослідження.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо