emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Вересня 2011 Руслан Білик 1643

Хмельницький проти реклами цигарок.
15 вересня 2011 року у місті Хмельницькому відбулась прес-конференція на якій висунуті вимоги до депутатів Верховної Ради України покласти край тютюновій пропаганді, повністю заборонивши рекламу цигарок, у тому числі і пасивну у пунктах продажу, як одного із найефективніших заходів із скорочення та попередження тютюнопаління, особливо серед молоді.
У прес-конференції взяли участь: Байдич Людмила Едуардівна – начальник управління навчально-виховної роботи та соціальної політики Хмельницького національного університету; Білик Руслан Григорович – заступник голови Подільського екологічного товариства, координатор проекту; Кондратюк Ірина Володимирівна – головний спеціаліст відділу охорони здоров’я, міський педіатр; Орловська Надія Михайлівна – директор гімназії № 2 міста Хмельницького.
В ході прес-конференції було обговорено основні місцеві проблеми із запобігання та обмеження куріння у громадських містах, поблизу медичних та лікувальних закладів, закладів освіти та культури, а також визначені основні шляхи та напрямки координації зусиль громадськості, освітян та медиків у подоланні вказаної проблеми. Відмічено, що прийнята Урядом анти тютюнова законодавча база вже позитивно вплинула на зменшення курців серед учнів та студентів м. Хмельницького та області, але на цьому не слід зупинятися. Було наголошено на необхідності прискорення підготовки громадським активом, спільно з держслужбовцями проекту рішення сесії міської ради щодо обмеження тютюнопаління у місті, а також розробки програми практичних загальноміських постійно діючих заходів, організації діяльності шкільних агітбригад, студентських патрулів, дворових молодіжних театрів задля активізації молоді у пропаганді боротьби із тютюнопалінням. Також висунуто звернення до депутатів місцевих рад Хмельницької області з пропозицією усіляко сприяти проведенню анти тютюнових заходів в межах територіальних громад.
В рамках заходу інформацію про кампанію отримали 19 всеукраїнських та місцевих ЗМІ.
Захід проводився в рамках Всеукраїнської кампанії, яку проводять НГО «Комітет виборців України» та Коаліція громадських організацій та ініціатив «За вільну від тютюнового диму Україну».

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо